Топ країн, ідеальних для подорожі наодинці

Безліч людей любить подорожувати наодинці. Вони стверджують, що в такий спосіб можна краще пізнати як світ, так і самих себе. А крім того, не...

Безліч людей любить подорожувати наодинці. Вони стверджують, що в такий спосіб можна краще пізнати як світ, так і самих себе. А крім того, не потрібно ні під кого підлаштовуватися: хочете цілий день валятися на пляжі й нікуди не ходити — будь ласка, несподівано вирішили відправитися розвідувати руїни — та хоч прямо зараз!

Головне, щоб ваші подорожі залишили тільки хороші враження і були безпечними. Саме тому в цій добірці представлені 10 країн із найвищими показниками Глобального індексу миролюбності та Міжнародного індексу щастя.
Бажаємо вам пам’ятних і приємних поїздок.

Норвегія
10 місце в рейтингу Глобального індексу миролюбності.
22 місце в рейтингу Міжнародного індексу щастя.

norvegia

norvegia1

Найкращий спосіб ознайомитися з Норвегією — це пропливтися на борту одного з пароплавів, які плавають уздовж узбережжя країни, проходячи через одні з найкрасивіших фіордів і зупиняючись у десятках морських портів на своєму шляху. Або відправитися в багатоденний похід уздовж фіордів, зупиняючись у готелях або в гірських хатинках. Північне сяйво буде вам бонусом.

Швейцарія
5 місце в рейтингу Глобального індексу миролюбності.
30 місце в рейтингу Міжнародного індексу щастя.
Озбройтеся хорошими похідними черевиками і вирушайте досліджувати простори Швейцарії. Благо, тут дуже добре розвинена транспортна структура, тому практично до кожного цікавого місця йде трамвай, поїзд чи пароплав.shutterstock_1236673_gro_bil

shutterstock_1236673_gro_bild

Відвідайте Цюріх, а потім вирушайте на південь, до берегів Женевського озера, в Монтре і Лозанну, де на вас очікує безліч розваг: ресторанчики, нічні клуби і розкішні готелі.

В’єтнам 
45 місце в рейтингу Глобального індексу миролюбності.
2 місце в рейтингу Міжнародного індексу щастя.
vietnam

vietnam1

В’єтнам — це барвисті міста, багаті ринки і усміхнені місцеві жителі. Поєднати пляжний відпочинок із пізнавальним можна у містечку Фантьєт. Цей курорт — один із найпривабливіших в Азії. А ось за розвагами краще відправитися в Ханой.

Нова Зеландія
4 місце в рейтингу Глобального індексу миролюбності.
24 місце в рейтингу Міжнародного індексу щастя.
nova_zelandia

nova_zelandia1

Надихаючі пейзажі, льодовики, тропічні ліси, гори — це місце просто чарівне. Казкові пейзажі ніби підретушували у фотошопі. Йдеш і не віриш, що все це реально. Любителі активного відпочинку зможуть спробувати банджи-джампінг, катання на човнах і походи на легендарний Мілфорд Трек — найпопулярнішу прогулянку з дев’яти новозеландських Великих Прогулянок.

Австрія
3 місце в рейтингу Глобального індексу миролюбності.
42 місце в рейтингу Міжнародного індексу щастя.
austria1

austria2

Маленький і компактний Відень є одним із найбільш підходящих європейських міст для одиночної подорожі. Безліч концертних залів, десятки музеїв і кафе, у яких вам варто затриматися. Зальцбург, у якому колись жив Вольфганг Амадей Моцарт, ще менший за розмірами, але не менш гідний для того, щоб його відвідати. А до найчистіших озер і гарячих мінеральних джерел вирушайте в чарівну Каринтію.

Японія
8 місце в рейтингу Глобального індексу миролюбності.
48 місце в рейтингу Міжнародного індексу щастя.
japan_ginza

japonia

Проведіть кілька днів у захопливому мегаполісі Токіо, проїдьтеся на швидкісному поїзді повз гори Фудзі і отримайте насолоду від спокійого старого Кіото. Щодо кількості пам’яток і музеїв — з цим тут теж усе в порядку: Японія знайде, чим здивувати навіть досвідчених туристів.

Чилі
30 місце в рейтингу Глобального індексу миролюбності.
19 місце в рейтингу Міжнародного індексу щастя.
chyli2

Chyli-Landscape

Чилійці доброзичливі і привітні, що буде великим плюсом для любителів одиноких подорожей. Чилі — це 3000 км пустель, гір і нескінченного узбережжя. Можна відправитися на північ, де на вас очікує чарівна пустеля Атакама, або на південь, до островів Чілое або Патагонії. Варто заїхати в Сантьяго, найбільше чилійське місто. Чилійці дуже гостинні — тому ви легко можете приєднатися до сімейного барбекю і на час стати частиною чилійської сім’ї.

Швеція
11 місце в рейтингу Глобального індексу миролюбності.
45 місце в рейтингу Міжнародного індексу щастя.
sweden_stockholm

sweden

Стокгольм — ідеальний варіант для нашого способу подорожей. Він досить компактний і в ньому складно загубитися. Хочете розваг? Байдарки? Будь ласка. Бажаєте провести весь день, досліджуючи міські парки на велосипеді? Простіше простого. Кафе на відкритому повітрі з приголомшливими смачними стравами, художні скарби Музею сучасного мистецтва, магазини шведських дизайнерів, а також дивовижні готелі і бурхливе нічне життя. До всіх пам’яток легко дістатися пішки.

Коста-Ріка 
45 місце в рейтингу Глобального індексу миролюбності.
1 місце в рейтингу Міжнародного індексу щастя.
Costa Rica

Costa Rica1

Багато мандрівників, побувавши у найщасливішій у світі країні, називають її ще й найкрасивішою в світі. Це улюблене місце для серфінгу, а також сплавів річковими водами. Тут є безкраї гірські ланцюги, покриті рідкісними лісами, численні національні парки, заповідники і вулкани, екзотичні пляжі з чорним і білим піском, галасливі водоспади і багато іншого.

Індонезія
54 місце в рейтингу Глобального індексу миролюбності.
5 місце в рейтингу Міжнародного індексу щастя.
indonezia

indonezia1

Храми, йога на пляжі, дешева їжа, житло і масаж. Одне з улюблених місць духовних шукачів. Усе це Балі — найпопулярніше місце мандрівників в Індонезії. Тут кавові плантації змінюються смарагдовими терасами, найчистіші священні озера — вулканічними озерами. Якщо ви надаєте перевагу більш-менш популярним у туристів місця, тоді вам слід відвідати Ломбок, острів поблизу узбережжя Балі.

Джерело

Категорії
Подорожі
Новини
Loading...