Куди поїхати у грудні в Україні: 25 ідей

Перший місяць зими вже стукає у вікна, а дух новорічних свят вже на повну відчувається у повітрі. На прилавках виблискують ялинкові прикраси, магазини потихеньку...

Перший місяць зими вже стукає у вікна, а дух новорічних свят вже на повну відчувається у повітрі. На прилавках виблискують ялинкові прикраси, магазини потихеньку заповнюють яскраві новорічні “дощики”. Маленькі ельфи і феї готуються до виступів на святах. Здається, що до бою курантів ще далеко, але новорічна метушня вже закрутила всіх у святковому вихорі.

Ось-ось – і відкриються двері казкового замку. Звідти випурхне маленьке диво, махне чарівною паличкою і обдарує всіх найголовнішим – щастям. Світлим безтурботним, не затьмареним жодною хмаринкою. Щастям, яке так солодко пахне мандаринами, подарунками, ялинкою і дитинством. Треба поспішити йому назустріч! І перейнятися духом свята вже зараз, вирушивши у чарівну подорож. Чим нас порадує відпочинок у грудні в Україні?

Зігрітися джазом у місті Львові

 

Запальні джазові мотиви привнесуть теплі барви у холодні грудневі дні. Міжнародний фестиваль “Jazz Bez” об’єднає українські та польські міста в єдиному звучанні. У місті Лева зберуться провідні джазмени України, Європи та США!
 

lvivtoday.com.ua
 

Коли: 2–11 грудня.

Де зупинитися: у Львові багато чудових готелів, де завжди раді гостям. Підберіть свій варіант.

Як дістатися: фестиваль відбуватиметься на двох майданчиках – у Львівській філармонії та арт-галереї “Дзиґа”. Щоб дістатися до філармонії, можна поїхати в бік центру трамваєм № 1 або 10 і зійти на зупинці “Петра Дорошенка”, далі трохи пройтися. Або автобусами 3а, 4а, 53 доїхати до вул. Князя Романа і 5 хвилин прогулятися. “Дзиґа” знаходиться неподалік від зупинки Водопровідна. Маршрутки № 15, 37, 43, 44, 46.

На Андріївські вечорниці в українське етносело

Незаміжні дівчата, це свято для вас! Беремося за чобітки, карти, зручніше вмощуємося перед дзеркалами і нарешті дізнаємося те саме заповітне ім’я! Хто ж він, суджений-ряджений? Андріївські вечорниці здавна були найулюбленішим святом юних красунь. А поринути в автентичну обстановку допоможе етнокомплекс “Українське село”. Тут також можна влаштувати незабутній грудневий відпочинок із сім’єю.
 

сторінка Етнографічного комплексу “Українське село” у Facebook
 

Вартість: вхід вільний, а от вартість екскурсії – від 30 грн.

Де зупинитися: при етнокомплексі є номери, але також можна оселитися неподалік у Києві.

Як дістатися: село Бузова розташоване під Києвом. Автомобілем чи автобусом, який відправляється від станції метро “Святошино”, потрібно їхати до села Миколаївка. Парк знаходиться за 1,5 км від повороту.

Поворожити у Палаці Розумовського

Містичну вечірку готують у гетьманській столиці України – Батурині. В елегантному палаці Розумовського збираються ворожити, ліпити вареники, грати на лірі, кобзі, бубні… Андріївські вечорниці завжди проводять з дотриманням старовинних традицій. Щоб відтворити віковічні звичаї, працівники заповідника збирали спогади по всьому чернігівському краю. Отже не проґавте театралізоване дійство!
 

baturin-capital.gov.ua
 

Коли: 15 грудня.

Де зупинитися: подивіться пропозиції житла у Чернігівській області.

Як дістатися: потягом до станції Конотоп або Бахмач, потім автобусом. Своїм транспортом їдьте по трасі Київ – Гомель (М1), а потім Кіпті – Глухів.

Зимова казка у Древньому Києві

У парку “Київська Русь” вже готують багато цікавих розваг на грудень. З 17 грудня в зимову країну ринуться різні персонажі. Першим привітає всіх зі святами Святий Миколай. А 21 грудня його змінить Дід Мороз, який відкриє свою резиденцію. Костюмовані шоу, кінний театр і веселі забави чекають гостей стародавнього князівства.
 

Skidochnik.com.ua
 

Вартість: вхідний квиток на дійство, як правило, коштує 150 грн для дорослих і 50 грн для дітей.

Де зупинитися: при парку розваг є готель і хостел. Але нескладно й повернутися до Києва.

Як дістатися: маршруткою від метро “Видубичі” до Копачева.

В гості до Святого Миколая, Пістинь

Час див наближається! Скоро новорічна метушня понесе з головою у світ чудес. І першою пригодою стане зустріч зі Святим Миколаєм прямо у його лісовій садибі. Не знаєте, де знайти святого? Це зовсім не складно. Вирушайте у Національний природний парк “Гуцульщина”. Святий Миколай цілий рік живе в дерев’яній гуцульській хаті, а 19 грудня запрягає свої сани. Дітлахів запрошує на відпочинок у грудні й дарує подарунки тим, хто добре поводив себе протягом року. Є тут і цікавий музей новорічної та різдвяної іграшки.
 

firtka.if.ua
 

Де зупинитися: якщо ви збираєтеся їхати в Пістинь самостійно, оберіть для поселення Косів.

Як доїхати: головне, дістатися до Косова, який всього за 2 км від резиденції. Вирушайте за напрямками Київ – Косів або Київ – Верховина. Або ж потягом до Ворохти, Івано-Франківська.

До вітряків та українських хат на День святого Миколая, Пирогів

Святий Миколай не забуває про один з чарівних куточків, що сховався на околиці Києва – музей у Пирогові. Тут все, як у гоголівських оповіданнях! В морозний день можна сховатися від холоду в справжніх українських хатах, що обігріваються печами. Чудотворець обдарує подарунками, а народні ігри й танці допоможуть зануритися у передноворічну атмосферу. Осідлайте на свято вороного і скуштуйте смачні страви!
 

fotostudio.com.ua, автор – Дмитро Бартош
 

Вартість: вхідний квиток у Пирогове – 40 грн. Є знижки дітям і пільговикам.

Де зупинитися: звичайно, в Києві! Тут понад 800 варіантів.

Як дістатися: один з варіантів – до станції метро “Іподром”, а потім тролейбусом № 11.

Випікати “миколайчики” в Мамаєвій слободі

Вже кілька років у грудні в козацькому селищі гостює Святий Миколай. Йому приносять дитячі листи з проханнями, а він радо приймає дітей у традиційній наддніпрянській хаті. Разом з діточками він випікає знамениті “миколайчики” – ароматні медівники. Цікава особливість “мамаївського чудотворця” – він носить не тільки ризу, але й гетьманську шапку.
 

magura.com.ua
 

Вартість: вартість відвідування – 50 грн, є знижки.

Де зупинитися: не забудьте забронювати номер заздалегідь.

Як дістатися: Мамаєва слобода знаходиться в столиці. Доїхати можна від станцій метро “Петрівка” або “Шулявська” тролейбусом № 27. Курсують маршрутки № 201, 232, 427, 471, 433.

Вогні старовинної фортеці, Кам’янець-Подільський

Куди поїхати відпочивати в грудні? Грандіозний Кам’янець-Подільський теж готується до новорічних свят. І вже 19 грудня на вулиці міста прийде веселе дійство. По Кам’янцю-Подільському прокотиться акція “Від Миколая до Йордану”, відкриється головна ялинка і резиденція Санта Клауса. Вона розташована в старовинних підвалах 16–18 століть, недалеко від Ратуші, Старої Фортеці.
 

alexabelov.livejournal.com
 

Де зупинитися: не забудьте заздалегідь забронювати “тепле гніздечко” для майбутньої поїздки!

Як дістатися: До Кам’янця-Подільського курсують поїзди й автобуси.

Подивитися на головну красуню країни, Київ

Зовсім трохи і головна ялинка країни засяє чарівними вогнями. Красуня, привезена до столиці з Карпат, стане головною прикрасою новорічного Києва. Для неї вже готують святкове вбрання. Це блискучі новорічні іграшки, льодяники, пряники, цукерки і веселощі, якими оточить її дітвора. Софійська площа перетвориться на головну арену свят. А по сусідству, на Михайлівській площі, свою резиденцію відкриє Святий Миколай.
 

ukranews.com
 

Коли: 19 грудня, 19:00.

Де зупинитися: у вашому розпорядженні понад 800 готелів.

Чаклуємо над іграшками: екскурсія на фабрику ялинкових прикрас

Довгоочікуване свято вже стукає у двері! Ще трохи – і бій годинника перенесе у зовсім іншу реальність – чарівної новорічної ночі. А що головний атрибут свята? Думаєте ялинка, новорічні іграшки, олів’є? Ні. Святковий настрій, що допомагає побачити магію в звичних речах. Навіть у чашці кави! Так підемо ж за настроєм у світ новорічних чудес – на фабрику ялинкових іграшок. Подивимося, як народжуються блискучі кулі й навіть пройдемо майстер-клас з розпису.
 

milatour.com.ua
 

Вартість: організована екскурсія – 90 грн. Для самостійних мандрівників відвідування фабрики – 40 грн, для дітей – 20 грн. Майстер-клас – 50 грн.

Де зупинитися: однозначно в Києві, де ви знайдете багатий вибір готелів.

Як дістатися: від столичної станції метро “Житомирська” у вихідні у Клавдієво-Тарасове відправляється автобус. Записатися на поїздку потрібно заздалегідь. Ще можна самому доїхати маршруткою, яка відправляється від станції метро “Академмістечко”.

Дізнатися, як народжуються сосни: лісова дослідна станція Боярка

Багатьох хвилює питання: купувати справжню новорічну ялинку або ж віддати перевагу штучному дереву? Адже купуючи вічнозелену красуню, потураєш вирубці цілих лісів! Знайти для себе відповідь на це питання допоможе поїздка на Боярську лісову дослідну станцію. Тут покажуть, як у маленьких баночках народжуються ті самі сосни. І як виглядають теплиці, куди потрапляють пухнасті малятка, що вже трохи підросли. Така поїздка точно налаштує на новорічний лад! Щоби потрапити на дослідну станцію, домовляйтеся про візит заздалегідь, краще з тургрупою.
 

dobre.club
 

Як дістатися: до Боярки з Києва можна поїхати маршруткою або електричкою, в дорозі близько години.

Зустріти зиму на високій горі Драгобрат

Чому варто поспішити на Драгобрат у грудні? По-перше, тому що найбільш високогірний курорт України завжди радує снігом. А по-друге, до 27-го числа можна кататися у своє задоволення засніженими вершинами за досить низькими цінами. Покваптеся, бо найкращі пропозиції заберуть з-під носа!
 

Karpaty.ua
 

Де зупинитися: на самому Драгобраті багато пропозицій житла, вартість – від 320 грн за номер на двох.

Як дістатися: потягом до селища Ясіня. На залізничній станції зустрічають приїжджих всюдиходи, які вирушають на Драгобрат. Ціна – близько 80 грн з людини.

На відпочинок у Яремче

Чому б не розслабитися перед майбутніми святами і не вирушити за релаксом до Яремче? Це невелике карпатське містечко перетворилося на справжню туристичну Мекку! Тут є все необхідне. 
 

аwaytravel.ru

Де зупинитися: вибір житла в невеликому місті вражає – майже сотня пропозицій!

Як дістатися: до Яремче курсують потяги. Або ж можна доїхати від Івано-Франківська, далі автобусом.

Торкнутися неба в Дземброні

Настала творча криза? Вирушайте у найвисокогірніше село України, яке надихнуло не одного художника і поета. Хмари тут так близько, що, здається, за них можна вхопитися руками! А взимку пейзажі вершин і ялин, посипаних снігом, схожі на казку. Здається, ось-ось і з них спуститься сама Снігова королева.

n-khoroshkov.livejournal.com
 

Де зупинитися: у приватних будинках – жителі з радістю приймуть вас у гості за помірну плату.

Як дістатися: з Івано-Франківська спершу доїхати до Ворохти, потім до села Ільці, звідки ще 12 км автобусом або ж своїм авто.

Зимовий ліс під Києвом, Міжрічинський парк

Не кожен погодиться покинути теплий затишний будинок, щоб вирушити на зимову прогулянку до лісу, та ще й на цілий день. Але якщо вам пропонують Міжрічинський парк, не роздумуйте – погоджуйтеся. Ви не залишитеся без багаття і дегустації місцевих настоянок, які піднімуть і настрій, і градус. Не поїдете без смачної каші та захоплюючих оповідань. Директор парку такий витівник! Обов’язково попросіть показати нову стежку через болото.
 

blog.uu-travel.com
 

Де зупинитися: неподалік є котеджі та міні-готель. Але зазвичай сюди їдуть з одноденною поїздкою.

Як дістатися: якщо громадським транспортом, то автобус відходить від столичної автостанції “Полісся”. Потрібно доїхати до села Отрохи і пройти ще 3 км. Зручніше вибрати екскурсійний варіант, тим паче, що можна поїхати недорого.

Пожити в хаті з пічкою, Поліський заповідник

Перед прийдешніми святами всі нервують з приводу дрібниць, а ви насолоджуєтеся душевними бесідами із задумливими зимовими нетрями… Замерзлі болота, лісове багаття, брусничне варення… Дерев’яний будиночок на самому краю лісу, який, у свою чергу, знаходиться на самому краю України. Вогонь, що потріскує у грубці, і запах сушених білих грибів. Саме зимова поїздка в Поліський заповідник залишає у його гостей незабутнє враження. Пожити в такій обстановці в теплій компанії – що може бути кращим завершенням року?
 

photo.qip.ru
 

Де зупинитися: тут можна відпочити недорого. Селять у будиночках біля самого лісу, орієнтовна ціна – від 60 грн.

Як дістатися: якщо ви їдете самостійно, то з Києва чи Житомира слід доїхати до Овруча, звідти о 18:50 на Селезівку їде ПАЗик. Багато хто не любить підлаштовуватися під розклад транспорту та вибирає екскурсії.

У Музей волинської ікони

4 грудня – Введення в храм Пресвятої Богородиці. У це світле свято варто відвідати дивовижне місце, в якому зберігається безліч святинь – Музей волинської ікони. Тут багато старовинних ікон. Найцінніша – Холмської богоматері, яка датується 11 століттям! Вона знаходиться в окремому приміщенні, яке також служить каплицею, де можна помолитися до святині.
 

автор – Олена Яримко
 

Як дістатися: музей знаходиться в Луцьку, куди можна дістатися, наприклад, нічним поїздом з Києва.

Де зупинитися: в Луцьку є недорогі хостели й елегантні готелі.

Чари замків Закарпаття

Час підготувати себе до чарівних історій і пригод, які неодмінно трапляються під Новий рік та Різдво. А наймагічніші місця – це старовинні замки. Вони бачили не один Новий рік і уважним слухачам можуть повідати багато неймовірних історій. Легендарний Ужгородський замок, загадковий Невицький, замок Паланок і Сент-Міклош… Звідси неможливо поїхати не наситившись духом Різдва!
 

relax.com.ua
 

Як дістатися: влаштувати зимовий тур по замках можна на автомобілі, але набагато комфортніше обрати організовану екскурсію.

Казкові замки Поділля

Замки Закарпаття вже пройдений етап? В Україні є й інші чудові місця. Вже бували в Кам’янці-Подільському і милуватися старовинною фортецею? Тоді загляньте до замків Поділля. Наприклад, величної Хотинської фортеці – її види вражають. А поблизу можна подивитися на залишки Жванецького замку та руїни Скала-Подільської фортеці. Зазирніть до фортеці у селі Окопи. Така поїздка в грудні буде дуже пізнавальною!
 

arbaev.com
 

Як дістатися: до Хотина можна доїхати маршруткою з Чернівців, Кам’янця-Подільського, Хмельницького. Але побачити більше допоможе або власний транспорт, або екскурсія.

У казку “12 місяців” – чарівний замок-зоопарк

Потрапити до справжнього замку, зовсім такого, як на заставці Волта Діснея – це ж мрія кожної дитини! І під Новий рік мрії обов’язково збуваються. А за казкою не доведеться їхати за тридев’ять земель. Зоопарк “12 місяців” з радістю відкриє двері для маленьких відвідувачів, які жадають побачити диво. Це світ екзотичних тварин, у якому більше сотні мешканців! А може, десь тут живуть брати-місяці та принцеса, що звеліла принести їй кошик пролісків? Потрібно перевірити і вирушити відпочити з дитиною.
 

kidpassage.com

Вартість: 150 грн для дорослих, 50 грн для дітей зростом до 1,20 метра.

Як дістатися: з Києва від станції метро “Героїв Дніпра” у селище Демидов, де знаходиться зоопарк, курсує маршрутка № 355. Своїм транспортом їхати по трасі в бік Вишгорода.

Надихнутися балетом “Лускунчик”, Одеський оперний театр

Під чарівну музику Чайковського оживає історія про відважну Марі, що здолала підступного Мишачого короля. Прекрасний принц позбавляється від злих чар, а всіх глядачів чекає дивовижний марципановий замок… На балеті “Лускунчик” виросло не одне покоління. Грудень відмінно підійде для того, щоб згадати стару добру казку, що дарує настрій свята.
 

opera.odessa.ua
 

Вартість: від 50 грн. Коли: 10, 18, 23, 25, 28, 29, 31 грудня.

Де зупинитися: в Одесі великий вибір житла.

З холодного грудня – в джунглі, Харків

На вулиці холодна сіра погода? Тропічні зарості й водойми джунглів допоможуть розфарбувати цей день і відпочити з дітьми. Критий аквапарк “Джунглі” закрутить у вир веселих гірок і віражів. Можна поніжитися у басейні з хвилями, здійснити подорож по швидкісній річці та розслабитися в джакузі. Багато хто обирає цей аквапарк за його оригінальний декор – відмінне фото для соцмереж.
 

arof.com.ua
 

Ціна: дорослий – від 170, дитячий – від 125 грн.

Де зупинитися: затримайтеся в Харкові на день-другий – тут багато цікавого. А знайти підходящий готель не є проблемою.

Як дістатися: найближча станція метро – “Завод ім. Малишева”, далі пересісти на трамвай № 5 або 8 і зійти на зупинці “Вул. Киргизька”.

У тропічний рай – до бананів в Рожни

Кажуть, що нині втекти з зими в літо можна лише за великі гроші, купивши квиток до якоїсь теплої країни. Але ні. Поринути в атмосферу тепла і тропіків не так і складно, якщо вирушити на бананову ферму. Це рай для любителів екзотики: мандарини, лимони, банани, кавові дерева й ананаси… найприємніше, що можна забрати із собою тропічний черенок і виростити той же лимон у себе на підвіконні.
 

lyonl.com
 

Як дістатися: від столичної автостанції “Дарниця” курсують автобуси до села Рожни, в дорозі 1 година 20 хв.

Погладити страусів

А може, махнути на все рукою і всією сім’єю вибратися в гості до екзотичних птахів? Такий вікенд викличе захват у дітей. На фермі, де розводять страусів, вам не лише розкажуть про життя і звички цих птахів, але й дадуть можливість погладити і навіть погодувати страусів! Із собою можна привезти сувеніри і скуштувати делікатеси, що виготовляються на фермі. А доповнить екскурсію відвідування міні-зоопарку, в якому живуть олені, коні, віслюки та конячка на прізвисько Каштан.
 

kudaGo.com
 

Вартість: дорослі – 45 грн, діти (від 3 років) – 35 грн. Кошик для годування тварин – 15 грн.

Як дістатися: страуси живуть під Києвом у селі Чубинське. Потрапити до них можна маршруткою № 316 від станції метро “Лівобережна” і № 317 від метро “Харківська”. Їхати до зупинки “Мала Олександрівка”.

Дізнатися все про авіацію, Київ

Чому б у Міжнародний день цивільної авіації, 7 грудня, не вирушити до найбільшого історико-технічного музею країни? Державний музей авіації України – молодий музей, якому менше 15 років. Але він може похвалитися солідною експозицією – майже 70 літаків, 16 гелікоптерів! Рай для любителів авіатехніки. А додому можна відвезти тематичні сувеніри за ціною 20–70 грн.
 

kaddr.com, автор – Денис Комаров
 

Вартість: квиток – 50 грн, дитячий – 20 грн.

Де зупинитися: затишні київські готелі чекають вас.

Як дістатися: музей знаходиться на території колишньої навчально-авіаційної бази НАУ, це недалеко від аеропорту Жуляни. Доїхати від Вокзальної площі можна маршрутками № 368, 805 та іншими.

А ви вже придумали, куди поїхати відпочити в грудні в Україні?

Джерело: vsviti.com.ua

 

Категорії
Подорожі
Новини
Loading...