Надійний захист: чим хороша спіраль

Якщо ти вічно забуваєш випити таблетку, партнер не виносить презервативи і ви обидва поки не готові до дітей (або не хочете збільшувати їх число),...

Якщо ти вічно забуваєш випити таблетку, партнер не виносить презервативи і ви обидва поки не готові до дітей (або не хочете збільшувати їх число), варто задуматися про встановлення спіралі. І ось чому.

1. Вона ефективна на 99%

Гормональна спіраль виділяє невеликі дози прогестіна, що блокують виживання сперматозоїдів. Вона злегка змінює хімічний баланс в організмі – і запліднення теж не відбувається. При правильному встановленні тобі нічого не загрожує.

2. Про неї можна не згадувати

На відміну від всіх інших методів, спіралі вистачить на кілька років. Все, що тобі потрібно, – періодично відвідувати лікаря, щоб переконатися, що все добре. Але і без спіралі рекомендується робити те ж саме.

3. Прощайте, критичні дні!

У перші місяці після встановлення спіралі можуть бути виділення (а якщо вони занадто сильні або хворобливі – можливо, тобі потрібно просто вибрати іншу спіраль), а потім про них можна забути. Ні, це не шкодить фертильності і не скорочує тривалість життя.

4. Встановлення спіралі безболісне

Не думай, що в тебе будуть запихати залізну спицю: з великою ймовірністю ти відчуєш лише легке поколювання. Загальний рівень болю – приблизно як на звичайному огляді у гінеколога.

5. Це недорого

Порахуй, скільки ти витрачала в рік на таблетки. Розплакалися. Можна заощадити, купуючи презервативи (або взагалі утримуючись від сексу), але навіщо себе обмежувати.

Джерело

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...