Де кататись на лижах в Україні?

❄❄❄Буковель, Івано-Франківська область   Буковель вважається найкращим і найсучаснішим гірськолижним курортом України. Він є найбільшим по кількості трас та підйомників. Цей туристично-рекреаційний комплекс цілорічного функціонування для багатьох українців став улюбленим місцем зимових...

❄❄❄
Буковель, Івано-Франківська область

 

Буковель вважається найкращим і найсучаснішим гірськолижним курортом України. Він є найбільшим по кількості трас та підйомників. Цей туристично-рекреаційний комплекс цілорічного функціонування для багатьох українців став улюбленим місцем зимових розваг, активного відпочинку та оздоровлення. Буковель має дуже розвинену інфраструктуру, потужну готельну базу та хороші траси, яких є 56 різного рівня складності загальною протяжністю близько 50 км. Сезон катання триває з грудня по квітень, і за будь-яких погодних умов оснащення курорту, сучасні снігові гармати і техніка дозволяють підтримувати траси в належному стані.

❄❄❄
Драгобрат, Закарпатська область

 

Якщо Буковель є найбільшим гірськолижним курортом, то Драгобрат – найвисокогірнішим і, на думку багатьох, найкрасивішим. Розташований на висоті 1400 м, в районі гірського масиву Близнюки біля підніжжя гори Стіг. Гори оточують курорт своєрідною “щасливою” підковою, завдяки чому сніг тут лежить дуже довго і кататися тут можна найдовше в Карпатах – з листопада і аж до травня. Характерною особливістю цього курорту є його місце розташування, що обмежує можливості дістатися сюди. Остання ділянка дороги від селища Ясеня можна подолати тільки на транспорті підвищеної прохідності, тому курорт – не для любителів легких прогулянок, а для справжніх профі. Хоча надійну доставку до місця призначення забезпечують місцеві жителі. В результаті справжні ентузіасти лижного спорту отримують шанс відпочити в унікальному місці.

❄❄❄
Славське, Львівська область

 

Один із найпопулярніших гірських курортів Карпат, що замикає трійку найкращих. Він розташований на горі Тростян, яка налічує 11 трас загальною протяжністю 22 км. Завдяки особливим бічним спускам, що сильно відрізняються по крутизні, тут можуть кататися як досвідчені гірськолижники, так і новачки. Кожного року його відвідує понад 100 000 чоловік. Популярності курорту сприяє близькість до Львова – усього лише 135 км. Проте є і негативні сторони. Однією з головних проблем вважається доставка туристів у курортне селище по відгалуженій від основної траси дорозі довжиною 25 км, яку складно подолати на звичайному легковому автомобілі.

❄❄❄
Пилипець, Закарпатська область

 

Одне з найулюбленіших в Україні місць для любителів фрірайду. Сніг у Пилипці тримається з грудня по квітень. Сумарна довжина трас на горі Гимба – більше 20 км, найдовша траса становить 6 км. Всі вони різної складності – круті й рівні, а пологі схили – для аматорів-любителів лижного спорту і “чайників”. Тут знаходиться найдовший швидкісний бугельний підйомник в Українських Карпатах, завдовжки 1,5 км.

❄❄❄
Мигово, Чернівецька область

 

Буковинський гірськолижний комплекс розташований неподалік урочища Солонець, відомого родовищами мінеральних вод. Мальовниче розташування у гірській долині біля підніжжя буковинських Карпат — гір Стіжок і Кичера. Сніг у Мигово випадає у великій кількості, досить рано і тримається, як правило, з грудня по березень. Загальна довжина трас на курорті становить 3300 м, є траси і для слалому, які використовуються навіть для серйозних змагань. Від Києва він віддалений на 460 км. А від самих Чернівців – всього 60 км.

❄❄❄
Яблуниця, Івано-Франківська область

Категорії
Подорожі
Новини
Loading...