Спортивне харчування. Для чого воно нам потрібне?

Для початку розберемо основне. Спортивне харчування – це харчові додатки, спеціально розробленні для спортсменів (як професійних, так і для новачків). З їхньою допомогою ми...

Для початку розберемо основне. Спортивне харчування – це харчові додатки, спеціально розробленні для спортсменів (як професійних, так і для новачків). З їхньою допомогою ми швидше відновлюємось, підвищуємо спортивні показники та витривалість. Часто люди плутають спортивне харчування з анаболічними стероїдами!

Спортивне харчування – це не “хімія”, не стероїди, не гормональні додатки, вони не замінюють раціон спортсмена, а доповнюють його!

То навіщо вживати продукти спортивного харчування?

Всі ми займаємось спортом, фітнесом… І кожен з нас чітко розуміє свої потреби:

  • ·зменшити чи збільшити вагу;
  • ·зменшити жирові відкладення;
  • ·збільшити м’язеву масу;
  • ·розвинути силу чи витривалість тощо.

Але не кожен з нас розуміє, що простими навантаженнями цього не досягти!

Нашому організмові потрібно відновлювати сили, поповнювати витрачені енергозапаси, які перевищують норми активності середньостатистичної людини. І повірте, тут нам не обійтися простими продуктами харчування! На жаль, на сьогоднішній день продукти, які ми вживаємо, не задовольняють потреби нашого організму, особливо при активних тренуваннях. Тому ми збагачуємо свій раціон спортивними додатками.

Звертаю вашу увагу на швидкість засвоєння потрібних нам харчових елементів з продуктів. Все має бути спожите вчасно і саме те, що необхідно нам при тренуваннях. Це якраз грає важливу роль в досягненні певних фізичних результатів та здорового, сильного тіла!

Можна нагадати про “білково-вуглеводне вікно”, яке відкривається відразу ж після закінчення фізичних навантажень. В перших 40 хв часу все, що ми з’їли, повністю засвоюється, йде на віднововлення м’язів та енергетичних запасів, а не у жировий надлишок. Саме в цих перших 40 хв після тренування нам потрібно встигнути спожити та засвоїти ті харчові елементи, які потрібні для певного результату.

Ми завжди стараємось якнайбільше всього зробити впродовж дня, все в житті встигнути і не маємо змоги харчуватись вчасно і повноцінно. А хтось просто лінивий і вже через це не може збалансовано харчуватись… Тому часто ми просто не добираємо необхідні для організму харчові елементи, вітаміни тощо.

То про які показники у спорті та про яке підтягнуте тіло може йти мова?!

Давайте зруйнуємо стереотип про те, що Спортивне Харчування це шкідлива “хімія”, та будьмо впевнені, що саме з цим ми досягнемо результатів швидше, смачніше та якісніше!;))

 Автор: Нікіта Крутік, тренер “ІнтерФіт” в Івано-Франківську.

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...