Вара зі спільником на суді не визнали себе винними у хабарництві

Івано-Франківський міський суд продовжив розгляд справ проти голови Березівської сільської ради Олександра Вари та його спільника депутата сільради Богдана Орла, яких звинувачують у вимаганні...

Івано-Франківський міський суд продовжив розгляд справ проти голови Березівської сільської ради Олександра Вари та його спільника депутата сільради Богдана Орла, яких звинувачують у вимаганні й отриманні хабара.

 

У судовій справі змінився склад колегії суду – призначили нового секретаря і суддю. У колегію суддів замість Володимира Поповича, у якого закінчилися повноваження, увійшов Олег Лазарів.
 

Під час засідання прокурор коротко оголосив обвинувальний акт. 
 
Олександру Варі і Богдану Орлу повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах, поєднаної з вимаганням, що вчинила група осіб.
 
“Олександр Вара, будучи службовою особою і діючи у змові з депутатом сільської ради і головою ГО “За чисте довкілля” Богданом Орлом, з березня 2016 року вимагав і одержав у чотири прийоми неправомірну вигоду у розмірі 470 тисяч гривень за безоплатну передачу зі зміною цільового призначення земельної ділянки у селі Березівка. Умисними діями Вара і Орел вчинили кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 368″, – розповів прокурор.
 
Обидва обвинувачені свою вину в суді не визнали. Покази дадуть після допиту свідків. Допит свідків розпочнеться на наступному судовому засіданні 20 квітня. 
 
Наразі Олександр Вара з посади сільського голови не відсторонений. 
 

Нагадаємо, Вару та Орла правоохоронці затримали 25 серпня минулого року у центрі Івано-Франківська.

Їх підозрюють у вимаганні хабара у розмірі 470 000 грн у підприємця за безоплатну передачу у приватну власність земельної ділянки площею 0,2 га. Частину хабара в сумі 70 тис. грн підозрювані отримали у квітні – червні минулого року, решту – 400 тис. грн – у серпні. За рішенням Івано-Франківського міського суду Олександра Вару 29 серпня відпустили під заставу в розмірі 234 тис. гривень. За клопотанням прокуратури суд відсторонив його від займаної посади. Таку ж саму суму застави сплатив Богдан Орел та вийшов із СІЗО 9 вересня.

Джерело

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...