В Коломиї почали підготовку до проведення Міжнародного гуцульського фестивалю

26 червня в приміщенні Коломийської райдержадміністрації відбулось засідання робочої групи по підготовці до XXIV Міжнародного гуцульського фестивалю. Про це інформують Франківчани з посиланням на Коломийську...

26 червня в приміщенні Коломийської райдержадміністрації відбулось засідання робочої групи по підготовці до XXIV Міжнародного гуцульського фестивалю.

Про це інформують Франківчани з посиланням на Коломийську РДА.       

Під час зустрічі обговорили організаційні питання залучення до співучасті у фестивалі м. Коломиї та ОТГ, виготовлення фестивальної атрибутики, запрошення та прийом делегацій, проведення належного рекламно-інформаційного висвітлення та інше.

Фестивальний захід заплановано провести 11-13 серпня 2017 року в с. Королівка  Коломийського району. У програмі традиційно відбудеться представлення культури, життя та побуту гуцулів,  майстер-класи, реалізація бринзи, сувенірів з метою популяризації традиційних видів народного мистецтва, звичаїв, обрядів етнічної групи гуцулів-українців.

В рамках проведення фестивалю планується також провести XX Міжнародну науково-практичну конференцію для обговорення проблемних питань.

Фестиваль проводиться щорічно в різних містах Прикарпаття, починаючи з 1991 року. Метою проведення Міжнародного Гуцульського фестивалю є розвиток та популяризація традиційних видів народного мистецтва, звичаїв, обрядів етнічної групи гуцулів-українців, підвищення соціального і мистецького статусу автентичного фольклору, виявлення самобутніх творчих колективів, окремих виконавців та майстрів образотворчого і декоративно-ужиткового мистецтв.

Категорії
Новини
Новини
Loading...