Військовим частинам Прикарпаття виділили близько трьох мільйонів гривень шефської допомоги

Вчора Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про внесення змін до Указу Президента України від 11 лютого 2016 року № 44 щодо актуалізації Переліку військових...
Вчора Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про внесення змін до Указу Президента України від 11 лютого 2016 року № 44 щодо актуалізації Переліку військових частин Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, над якими здійснюється шефство».

 Про це повідомляє відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Згідно з Указом уточнюється перелік військових частин Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України та органи місцевої державної влади та місцевого самоврядування, які здійснюють шефство над ними.

Зазначимо, що на Івано-Франківщині шефська допомога військовим частинам організована та надається обласною та районними державними адміністраціями згідно з розпорядженням ОДА від 18.02.2016 року № 65 «Про шефство над військовими частинами» зі змінами.

Так, за перше півріччя цього року Збройним силам та іншим військовим формуванням, які дислокуються на території Прикарпаття, надано шефської допомоги на суму 2 980, 886 тис грн.

Найбільшу допомогу спрямовано військовій частині, яка бере участь у проведенні антитерористичної операції у східних областях держави – В3950. Третину із наданої фінансової підтримки отримали військові комісаріати.

Окрім того, військові частини забезпечувалися паливно-мастильними матеріалами та матеріально-технічними засобами.

Варто також підкреслити, що прикарпатці беруть активну участь у підтримці підрозділів військових частин, у яких служать земляки, надають допомогу  мобілізованим військкоматами області. У 2017 році розмір такого шефства склав понад 500 тисяч гривень.

Категорії
Новини
Новини
Loading...