Прикарпатський національний університет отримає 900 тисяч євро від ЄС

Сьогодні, 21 листопада, в Прикарпатському національному університеті імені. В. Стефаника відбулась презентація програми під назвою “K2” в рамках освітнього проекту Еразмус+. Для університету стратегічно...
Сьогодні, 21 листопада, в Прикарпатському національному університеті імені. В. Стефаника відбулась презентація програми під назвою “K2” в рамках освітнього проекту Еразмус+.

Для університету стратегічно важливо розбудовувати свій потенціал та залишатися конкурентоспроможним на ринку освіти, тому велика увага приділяється участі у міжнародних освітніх проектах.

“Це серйозна подія в житті прикарпатської освіти. ПНУ отримав статус “грантхолдера”. Вперше українському ВУЗу дозволено розпоряджатися коштами ЄС. Це велика відповідальність”, – каже ректор ПНУ Ігор Цепенда.
 

В рамках програми “K2” вже реалізуються 4 проекти, а саме “Gamehub”, “Гендерні школи”, “ITE-Ved”, що допомагає удосконаленню педагогічної освіти і навчання.
 

Проект “MoPED”: модернізація педагогічної вищої освіти з використанням інноваційних інструментів викладання.
 
Співпраця відбуватиметься з українськими та європейськи університетами, зокрема Університет Деусто (Іспанія), AGH Університет науки і технологій (Польща), Кіпрський університет. Головним завданням є модернізація навчальних планів і інтеграція комп’ютерних технологій у навчальний процес.
 
Планується провести тренінг для 450 викладачів українських педагогічних навчальних закладів, які пізніше використовуватимуть набуті знання на своїх місцях роботи.
 
“Загальний бюджет проекту – 900 тисяч євро. Українські навчальні заклади отримають по 90 тисяч євро на три роки. А наш університет розділить ці кошти” – каже координатор проекту Любов Зінюк. 
 

Категорії
Новини
Новини
Loading...