Рейд маршрутками: три з чотирьох автобусів 28 маршруту виявились несправними

Сьогодні вдосвіта відбувалась чергова перевірка міських перевізників. Цього разу перевірку на технічну справність проходили автобуси перевізника Сохан: троє з чотирьох автобусів №28 було повернуто...

Сьогодні вдосвіта відбувалась чергова перевірка міських перевізників. Цього разу перевірку на технічну справність проходили автобуси перевізника Сохан: троє з чотирьох автобусів №28 було повернуто в гараж через технічні несправності.

Перевірку здійснювали представники “Укртрансбезпеки” та патрульної поліції в рамках всеукраїнської акції “Перевізник”, яка триває в Україні з 20 квітня.

Рейд розпочали о 5:30. Перевіряли технічну справність маршрутних автобусів, а також наявність відповідних документів у водія, в тому числі страхівки. У трьох з чотирьох зупинених пасажирських транспортних засобів виявили несправності, які не дозволяють безпечно перевозити пасажирів: несправне стоянкове гальмо, на двох автобусах були встановлені на одну вісь шини з різним малюнком протектора і різного виробника, а це загроза заносу ТЗ під час гальмування та збільшення гальмівного шляху. Через це водій був оштрафований на суму 680 грн, також патрульні пояснили, що до відповідальності буде притягнуто механіка, який здійснював випуск транспортних засобів на маршрут.

Представник “Укртрансбезпеки” Олег Романюк зазначив, що у деяких водіїв були відсутні обов’язкові документи, які передбачені ст. 39 “Про автотранспорт” та мали місце порушення угоди між перевізниками і містом.

Сьогодні приписів склали на 4500 грн. Загалом від 20 квітня складено 75 постанов через несправність громадських транспортних засобів чи відсутність відповідних документів у водія.

Несправні автобуси повернули в гараж. Загалом це вже четверта перевірка в межах “Перевізника”. Як зазначають представники “Укртрансбезпеки” у місті загалом 8 великих перевізників, в кожного приблизно по 25 транспортних засобів. На чотирьох ще чекають рейди.

Читайте також: У Франківську водій маршрутки вчинив ДТП, покинув місце і заперечував скоєне. ФОТО/ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...