МОЗ планує скасувати законну діяльність знахарів та цілителів

Міністерство охорони здоров’я України підготувало законопроект, що скасовує видачу спеціального дозволу на заняття народною медициною. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила очільниця МОЗ Уляна...

Міністерство охорони здоров’я України підготувало законопроект, що скасовує видачу спеціального дозволу на заняття народною медициною.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила очільниця МОЗ Уляна Супрун.

“Дотепер українське законодавство визначає народну медицину, як метод оздоровлення, профілактики, діагностики та лікування, які ґрунтуються на досвіді багатьох поколінь людей, усталені в народних традиціях і не потребують державної реєстрації. Що це за методи та як їх можна обґрунтувати з наукової точки зору – доказовій медицині невідомо”, – йдеться у повідомленні.

За словами Супрун, якщо сучасна медична наука не визнає практику цілителів, знахарів і екстрасенсів, як метод лікування, цього не може визнавати закон і держава.

“Підготовлений Законопроект передбачає скасувати видачу спеціального дозволу на зайняття народної медицини (цілительства). Також він забороняє рекламу народної медицини. Якщо його ухвалять, це не означатиме, що люди, які практикують цілительство, не зможуть цим займатися. Проте їхня діяльність не визнаватиметься законом, як така, що може допомогти комусь не хворіти чи вилікуватися”, – повідомляє очільниця МОЗ.

Читайте також: Руслан Марцінків з дружиною обрали свого сімейного лікаря. ФОТО

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...