Ходотон-2018: марафонці два місяці йшли пішки з Києва до Ворохти. ВІДЕО

Такий марафон назвали “Ходотоном-2018”. Усе для того, щоб привернути увагу суспільства та влади до потреб українських дітей-сиріт, адже дорогою відвідували дитячі будинки.  Марафон стартував...

Такий марафон назвали “Ходотоном-2018”. Усе для того, щоб привернути увагу суспільства та влади до потреб українських дітей-сиріт, адже дорогою відвідували дитячі будинки.

 Марафон стартував 10 червня у Києві. Його учасники три дні йшли, день відпочивали. Ночували у наметах.

За словами організаторки Руслани Вжесневської, по дорозі марафонців дуже добре зустрічали та підтримували. Їм вдалося завітали у десяток сиротинців, йдеться у сюжеті ТРК “Карпати”.

Мета марафону – привернути увагу до 100 000 сиріт України та залучити кошти для підвищення якості їхнього життя. 

У Ворохті марафонців зустріли діти, які відпочивають у тамтешньому таборі. Останні кілометри подолали разом. 

Довідково:

25 років тому Вжесневська заснувала “Help Us Help The Children” (HUHTC) та МБФ “Нове покоління” – канадська організація, яка здійснює гуманітарну допомогу дитячим будинкам по всій Україні, організовує табори для дітей-сиріт та підтримує випускників інтернатів морально та матеріально. Від початку проекту, 25 років назад, понад 11 тисяч дітей оздоровлювались та розвивались в літніх та зимових таборах, що позитивно вплинуло на їхнє життя. Протягом останніх двох місяців команда ХОДОТОНУ назбирала більш як 160 000 доларів CAD, які буде спрямовано на фінансування Літнього табору 2018 та інших проектів. Команда походу складається із сиріт, спонсорів та волонтерів, які за маршрутом відвідали дитячі будинки та заручались підтримкою місцевих чиновників, представників українського уряду та громадян України.

Категорії
ФОТО/ВІДЕО
Новини
Loading...