На Прикарпатті 235 тисяч пацієнтів підписали договори з лікарями

Про це розповіли в Івано-Франківському центрі розвитку місцевого самоврядування. Наталія Гусак, регіональний координатор з підтримки медичної реформи, зауважує, в листопаді почнеться третя хвиля підписання угод з...

Про це розповіли в Івано-Франківському центрі розвитку місцевого самоврядування.

Наталія Гусак, регіональний координатор з підтримки медичної реформи, зауважує, в листопаді почнеться третя хвиля підписання угод з Національною службою здоров’я України. В Івано—Франківській області доволі великий відсоток закладів, які ще не підписали угоди. Поряд з цим в області прослідковуються і позитивні тенденції, зокрема відсоток лікарів—ФОПів більший, ніж в інших областях, повідомляє Місто.

Орина Децик, професор завкафедри соціальної медицини та громадського здоров’я ІФНМУ розповідає, що реформа незворотня, це зрозуміли усі. Фахівець повідомляє, що за направленням лікаря усі консультації спеціалістів будуть безплатними, а також дорогі послуги, які досі були платними. Ці послуги буде оплачувати Служба здоров’я. Без направлення консультації будуть платними.

Марія Баран, радник з питань соціальних послуг Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування зауважує, що Івано—Франківська область не є в числі лідерів серед тих, хто підписав угоди із Службою здоров’я.

В Івано—Франківській області підписано 235 тисяч декларацій лікарів із пацієнтами. Активізуватися повинні самі лікарі. В області проживає 1 млн. 300 тис.жителів, тож показник невисокий, – каже Марія Баран.

Водночас місто Коломия увійшло у 20—ку міст по кількості підписаних декларацій.

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...