Пиріжки, салати і навіть печиво з капусти: на Прикарпатті влаштували гастрономічний фестиваль. ФОТО

Голубці і вареники з капусти, квашенина і особлива весільна страва – приймана капуста, пиріжки, салати і навіть печиво з капусти – все це і...

Голубці і вареники з капусти, квашенина і особлива весільна страва – приймана капуста, пиріжки, салати і навіть печиво з капусти – все це і не тільки можна було побачити і скуштувати на ІІІ гастрономічному фестивалі капусти “Подяка Богу за врожай”, який відбувся в с. Гарасимів на Тлумаччині.

Два перші свята капусти проходили в Обертині, то тепер фестиваль набув статусу мандрівного: Обертин передав естафету Гарасимові, а наступного року на фестиваль гості зберуться в Яківці.

 Ідею такого фестивалю запозичили у поляків,пишуть на сторінці “Файні ябка” у фейсбуці. Тож кожне з дванадцяти фольклорних обійсть представило на святі не лише традиційні страви свого села, а й автентичні пісні, обряди, зокрема і присвячені її величності капусті. Адже в багатьох селах Тлумаччини спеціалізуються на вирощуванні цієї культури.

Світлина від Файні ябка.

Світлина від Файні ябка.

Світлина від Файні ябка.

Світлина від Файні ябка.

Світлина від Файні ябка.

“Ми дякуємо Господу за щедрий врожай, за всі плоди, яка дарує нам земля”, – зазначив селищний голова Обертина Віктор Хамут.

А сільський голова Гарасимова Василь Колинецький переконаний, що “це зближує людей, вони можуть відпочити, поспілкуватися з сусідами”.

Сільські громади Тлумаччини на святі “Подяка Богу за врожай” представили різноманітну продукцію полів, частували нею гостей фестивалю, виступали з концертними номерами.

Читайте також: Франківець створив унікальну серію “теплих іграшок” про вояків культурного фронту. ФОТО

Категорії
РОЗВАГИ
Новини
Loading...