У Франківській дитячій лікарні відкрили кабінет для дітей з вадами розвитку. ФОТО

Сьогодні, 28 листопада в лікувально-діагностичному відділенні Івано-Франківської міської дитячої клінічної лікарні відкрили катамнестичний кабінет. Проект зі створення катамнестичного кабінету реалізовано за підтримки Посольства Чеської...
Сьогодні, 28 листопада в лікувально-діагностичному відділенні Івано-Франківської міської дитячої клінічної лікарні відкрили катамнестичний кабінет.

Проект зі створення катамнестичного кабінету реалізовано за підтримки Посольства Чеської Республіки в Україні спільно з Івано-Франківською міською радою, йдеться на сайті Івано-Франківської міської ради.

Такий кабінет потрібен, щоби мати змогу на ранньому етапі виявляти відхилення і можливі порушення розвитку в дітей за допомогою методики Войта терапії (рухова спроможність, слух, зір, сон, увага, мова) і запроваджувати відповідні схеми необхідних консультацій, лікування, досліджень, проведення реабілітаційних заходів тощо.

За допомогою катамнестичного кабінету хочуть підвищити проінформованість батьків про стан здоров’я дітей і залучити до процесів дитячого розвитку.

У свою чергу очільник Івано-Франківська Руслан Марцінків наголосив, що цього року значну увагу навали дитячій медицині. Доказ тому систематичний ремонт дитячої лікарні, поліклініки, перинатального центру.

“Приємно, що дитяча лікарня змінюється. Вдалось відремонтувати палати, соматичне відділення, кафедру педіатрії спільно з медуніверситетом. Важливо також організовувати навчання для медиків, бо без кваліфікованих лікарів всі ремонти не мають результату”, – зауважив міський голова.

 

Читайте також: Прикарпатські правоохоронці знищили 40 кілограмів наркотиків. ФОТО

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...