Поліцейські Івано-Франківська виявили авто з перевареними номерами

Фахівцями Івано-Франківського НДЕКЦ МВС України вчергове виявлений транспортний із зміненим ідентифікаційним номером кузова. 27 листопада 2018 року до судових експертів сектору криміналістичного дослідження транспортних...

Фахівцями Івано-Франківського НДЕКЦ МВС України вчергове виявлений транспортний із зміненим ідентифікаційним номером кузова.

27 листопада 2018 року до судових експертів сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують Івано-Франківського НДЕКЦ МВС, які закріплені за ТСЦ-2641 м. Івано-Франківськ, звернувся автовласник з проханням перевірки ідентифікаційних номерів та реєстраційного документу автомобіля VOLKSWAGEN Passat, який він нещодавно придбав «по довіреності», пише прес-служба експертно-криміналістичного центру МВС.

Під час експертного дослідження даного транспортного засобу судовими експертами було виявлено ряд ознак, які вказували на можливу зміну ідентифікаційного номеру кузова, тому в подальшому було проведене більш поглиблене дослідження даного автомобіля, під час якого було встановлено, що деталь з нанесеним первинним ідентифікаційним номером кузова підлягала заміні шляхом вварювання деталі з іншим номером.

Про даний злочин було повідомлено Національну поліцію, транспортний засіб та реєстраційні документи були вилучені правоохоронцями для подальшого з’ясування обставин.

Чинна редакція ст. 290 Кримінального кодексу України передбачає штраф від 2550 до 4250 гривень або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років за підробку чи знищення ідентифікаційного номера, номерів двигуна, шасі або кузова.

Аби вберегти себе від подібних негараздів, працівники Івано-Франківського НДЕКЦ МВС України вкотре наголошують громадянам, які мають намір придбати автомобіль, про необхідність криміналістичного дослідження транспортного засобу та реєстраційних документів, що їх супроводжують фахівцями Експертної служби в присутності продавця та покупця, який здійснюється під час державної перереєстрації транспортного засобу у територіальних сервісних центрах МВС.

У всіх територіальних сервісних центрах МВС здійснюється експертний огляд та дослідження транспортних засобів фахівцями Експертної служби, які проведуть належну перевірку ідентифікаційних носіїв транспортного засобу і реєстраційних документів, що їх супроводжують, та убезпечать майбутнього власника автомобіля від придбання автомобіля з підробленими, знищеними ідентифікаційними носіями та реєстраційними документами.

В Івано-Франківській області діє 4 територіальних сервісних центри МВС, у яких судові експерти НДЕКЦ здійснюють експертні огляди та дослідження транспортних засобів:

ТСЦ №2641, м. Івано-Франківськ, вул. Є. Коновальця, 433
(0342) 75-91-54

ТСЦ №2642 м. Калуш, вул. Грушевського, 104 (03472) 6-07-06

ТСЦ №2643 м. Коломия, вул. Довбуша, 11/1 (03433) 2-76-14

ТСЦ №2644 м. Снятин, вул. Воєводи Коснятина, 60 03476) 2-57-87

Графік роботи ТСЦ:
вт-пт: 9:00-18:00
сб: 9:00-16:45
нд, пн: вихідний

Читайте також: У 2019 році у комунальному транспорті Франківська з’являться переносні термінали

Категорії
Новини
Новини
Loading...