В Івано-Франківську атовці охоронятимуть 15 навчальних закладів. ФОТО

Вчора, 25 січня у Франківську презентували пілотний проект охорони у 15-ти навчальних закладах міста. Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків зауважив, що для міста є важлива безпека...

Вчора, 25 січня у Франківську презентували пілотний проект охорони у 15-ти навчальних закладах міста.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків зауважив, що для міста є важлива безпека дітей, адже останнім часом було дуже багато звернень від батьків, аби встановити камери спостереження та додаткові засоби безпеки, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Заступник керівника міської асоціації учасників АТО Василь Андріїв зазначив, що безпека потрібна не тільки дітям, а й хлопцям, які повернулись з війни.

“У нас будуть патрулі, встановлені камери спостереження, відео з них будуть виведені прямо в кабінет до директора школи. Також встановлять тривожну кнопку”, – додає Андріїв.

Директор департаменту освіти на науки Ігор Максимчук наголошує, що школи вибирали за принципом мікрорайонів та кількості дітей у школах. Їх має бути більше тисячі.

На рік охорона шкіл обійдеться у 1 мільйон 337 тисяч гривень. 75% цих коштів  піде на придбання камер, пультів та інших засобів. Якщо договір про співпрацю розірвуть, всі вони залишаться на балансі шкіл.

Загалом атовці охоронятимуть гімназію №2, школу-гімназію №3, ЗОШ № 2, 4, 9, 16, 18,19, 21, 22, 23, 24, 25, 28 та навчально-реабілітаційний центр №2.

Читайте також: У Франківську відбувся технічний фестиваль “IF Fest”. ФОТО/ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...