У Франківську біля міського озера хочуть облаштувати громадський простір з капличкою. ФОТО

Перед тим як встановити капличку біля міського озера в Івано-Франківську, там Івано-Франківське обласне історико-просвітницьке товариство “Меморіал” проведе розкопки – буде шукати поховання жертв німецького...

Перед тим як встановити капличку біля міського озера в Івано-Франківську, там Івано-Франківське обласне історико-просвітницьке товариство “Меморіал” проведе розкопки – буде шукати поховання жертв німецького терору Другої світової війни.

Про це повідомив у Фейсбуці міський голова Руслан Марцінків.

“Сьогодні знову зустрілись з громадою та духовенством на вул. Гурика біля міського озера. До нас приєдналось Івано-Франківське обласне історико-просвітницьке товариство “Меморіал”, яке хоче обстежити цю територію. Раніше вони знайшли тут штик-ніж часів світової війни, також трагічним фактом стало масове заховання на території жертв комуністичного режиму. Тому є підстави вважати, що ця ділянка приховує ще багато секретів історії… Отож, товариство буде проводити розкопки, місто допоможе з потрібною технікою”, – написав Марцінків.

Після того, на його думку, на ділянці варто облаштувати великий громадський простір імені Героя Небесної Сотні Романа Гурика з капличкою Помісної Української Церкви.

Нагадаємо, сьогодні на 11. 30 год. 31 січня в Господарському суді Івано-Франківської області призначене підготовче засідання за позовом ТОВ “Розважально-відпочинковий центр “Гаразд” до виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та Управління Івано-Франківської єпархії Української православної церкви Київського патріархату. Підприємство просить суд визнати недійсним рішення виконкому про надання дозволу на встановлення богослужбової каплиці “Святого Духа” біля міського озера в Івано-Франківську, пише Курс.

Нагадаємо, у грудні 2018 року поблизу міського озера міський голова Руслан Марцінків разом із депутатами міськради та “Муніципальною вартою” встановили намет, щоб не допустити до ділянки забудовника – підприємця Костянтина Бородайка.

Після того виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради прийняв рішення надати дозвіл Івано-Франківській УПЦ КП на будівництво каплички на земельній ділянці площею 4 га на вулиці Південний бульвар. 27 грудня на території освятили хрест, а 28 грудня встановили ялинку.

10 січня міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків запросив предстоятеля Православної церкви України Епіфанія до Івано-Франківська завітати на освячення каплички на ділянці біля озера.

Як писав КУРС, історія із цією земельною ділянкою триває з початку 2000-х років. А нещодавно міська рада змушена була відкласти затвердження нового генерального плану міста на невизначений термін через позов фірми “Розважально-відпочинковий центр “Гаразд” Костянтина Бородайка. 

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Читайте також: Франківськ намагається об’єднати навколо себе 23 села та місто Тисменицю

Категорії
Новини
Новини
Loading...