Понад 20 мешканців франківського геріатричного пансіонату знайшли «онуків»

Франківські активісти влаштували сімейний затишок у будинку для літніх людей, започаткувавши проект «STAY». Мета ініціативи – знайти волонтерів, які погодяться стати названими онуками для...

Франківські активісти влаштували сімейний затишок у будинку для літніх людей, започаткувавши проект «STAY».

Мета ініціативи – знайти волонтерів, які погодяться стати названими онуками для мешканців франківського геріатричного пансіонату. Просто потрібно обрати собі бабусю чи дідуся й проводити з ними бодай годину на тиждень, пишуть Версії.

До організації проекту підійшли дуже серйозно. Для всіх мешканців пансіонату влаштували фотосесію. Їхні світлини розмістили у ФБ-групі STAY Івано-Франківськ. Під кожним фото написана коротка історія життя.

«Зараз в геріатричному пансіонаті проживає 170 мешканців. З них є 40 молодих осіб, це люди, які з інвалідністю і від народження жили в тих, чи інших інтернатах. Решта – це люди старшого віку. Ми плануємо охопити проектом всіх мешканців геріатричного пансіонату. На даний момент ми хочемо написати історії і оприлюднити фото кожної людини. Власне, щоб кожен з них знайшов собі названих онуків чи нових друзів», – розповіла Любов Загоровська, журналістка, учасниця проекту STAY.

Мешканці геріатричного пансіонату завжди раді новим знайомствам, друзям, зустрічам. Тому ініціатори проекту перш за все прагнуть розширити коло спілкування для стареньких. Саме завдяки їхнім зусиллям вже понад 20 людей знайшли своїх «онуків». Крім того, проект розширюватиметься. Адже в закладі живуть також молоді люди, які через важкі хвороби опинилися там. Для них шукатимуть «братів», «сестер» або просто нових друзів.

«Ми плануємо охопити молодих мешканців геріатричного пансіонату і знайти для них, так званих, названих братів, сестер, тобто друзів, які будуть до них приходити. В комплексі ми хочемо, щоб кожен, хто там проживає мав людей, які їх відвідують», – додала Любов Загоровська.

Крім названих онуків багато франківців допомагають мешканцям геріатричного пансіонату кожен, чим зможе.

«Фотосалон «Ромашка» нам безкоштовно друкує фотографії, – продовжила розповідь Любов Загоровська. – Допомагає, хто чим може. Є навіть підприємець, який не називає себе, але часто допомагає. Він одного разу передав памперси для дорослих. Також були випадки, коли пишуть чи телефонують незнайомі люди і кажуть, що у них є дуже гарні яблука з власного саду і чи можна їх завезти до геріатричного пансіонату. Багато людей пропонують допомогу».

Якщо ви вирішили допомогти добрій справі – обрати собі бабусю чи дідуся можна за цим посиланням. 

Читайте також:  Франківських пенсіонерів вчитимуть користуватися комп’ютером

Категорії
Новини
Новини
Loading...