На Прикарпатті планують підключити всі школи до швидкісного інтернету

Цього року держава витратить близько 1 млрд грн на підключення до Інтернету всіх навчальних закладів та шкіл України, які не мають до нього доступу....

Цього року держава витратить близько 1 млрд грн на підключення до Інтернету всіх навчальних закладів та шкіл України, які не мають до нього доступу.

За словами Лілії Гриневич, в Україні є проблема цифрового розриву між поколіннями, зокрема дітей та вчителів, між селом та містом. Тому МОН розглянуло можливість доступу до швидкісного Інтернету всіх шкіл у регіонах країни, про це в інтерв’ю prm.ua повідомила міністр освіти Лілія Гриневич, пишуть Версії.

“Цього року ми плануємо створити загальну концепцію цифризації освітньої системи України. Тому що нам потрібна повна візія того, як ця система виглядатиме в повному обсязі. Сюди входить доступ до Інтернету, який би нам дозволив використовувати електронний освітній контент в повному обсязі, зокрема мультимедійний. Інша історія – це сама інфраструктура, тобто носії, з якими діти можуть працювати у школах. Третя частина, можливо найосновніша, все це працюватиме в тому випадку, якщо вчителі зможуть цим користуватися”, – сказала міністр.

Вона наголосила, що в іншому разі вчитель не буде використовувати цих матеріалів і все це буде нереалізоване.

“Цього року ми робимо дуже велику інвестицію – орієнтовно мільярд гривень. Ці гроші підуть на підключення до Інтернету всіх тих навчальних закладів та шкіл, які не мають доступу або мають доступ, менший за 30 МБ в секунду. Також ми розробили програмне забезпечення для Національної освітньої платформи. Тобто, необхідно наповнити цю електронну платформу, звідки вчителі можуть черпати цей контент. Тому це друга важлива складова”, – повідомила Лілія Гриневич.

На Прикарпатті до Інтернету не мають підключення близько 20% шкіл, переважно в сільській місцевості.

Як повідомили у Департаменті освіти, науки та молодіжної політики ОДА, у проекті модернізації доступу до мережі Інтернет в освітніх закладах України для Прикарпаття передбачили 30 млн грн.

Наразі Департамент збирає дані про швидкість інтернету в школах області.

Читайте також: Стало відомо, на скільки зростуть пенсії з березня 2019 року

Категорії
Новини
Новини
Loading...