У лісах Калущини фотопастка зафіксувала видр, які шукають щось смачне. ВІДЕО

У лісах Калущини походжають не тільки горді чаплі, а й никають щовечора у пошуках чогось смачненького видри. Доказом цього є відео з фотопастки майстра...

У лісах Калущини походжають не тільки горді чаплі, а й никають щовечора у пошуках чогось смачненького видри.

Доказом цього є відео з фотопастки майстра лісу Болохівського лісництва (Калуський лісгосп) Михайла Гринишина, інформує  Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства, передає Галка.

Видра – хижак сімейства куницевих. Селиться по берегах водойм і харчується в основному рибою, жабами, але може пополювати навіть на прибережних дрібних ссавців і птахів.

Тварина відрізняється не тільки великою спритністю, рухливістю, умінням чудово плавати і пірнати, але і високим інтелектом. На думку вчених, вона входить у десятку найрозумніших тварин планети.

Хутро видри відрізняється красою і практичністю, адже це майже 800 мільйонів волосків, які ростуть дуже щільно – 120 тисяч шерстинок на 1 см3. Хутро видри майже не промокає й добре зберігає організм від перегріву та переохолодження. Для підтримання цих властивостей звір спеціально доглядає за своєю «шубкою»: спочатку «розчісується», а потім падає у воду і весело перекидається, пірнає, плаває, очищаючи шерсть від залишків їжі та дрібного сміття, таким чином підшерстя наповнюється повітрям.

На тілі тварини є спеціальні волоски – вібриси, які допомагають тварині орієнтуватися в непрозорій воді, визначати напрямок течії, обходити перешкоди та ловити здобич.

На суші видра не менше швидка і спритна, ніж у воді. Вона може розганятися до 30 км на годину.

Видри дуже ненажерливі, тому більшу частину часу, вільного від сну, вони присвячують полюванню. Будучи надзвичайно азартними та сильними, ці тварини часто здобувають трофеїв набагато більше, ніж можуть з’їсти. Наситившись, вони починають гратися з напівживою рибою.

Читайте також:  На Прикарпатті у лісових масивах встановлено фотопастки. ФОТО

Категорії
ФОТО/ВІДЕО
Новини
Loading...