16 698 мешканців Івано-Франківська отримують субсидії

Зранку у вузькому коридорі відділу надання субсидій на Військових ветеранів у черзі декілька десятків чоловік. Більшість з них прийшли дізнатись чи призначили їм субсидію,...

Зранку у вузькому коридорі відділу надання субсидій на Військових ветеранів у черзі декілька десятків чоловік.

Більшість з них прийшли дізнатись чи призначили їм субсидію, інші – тільки подати документи. Ажіотаж за оформленням субсидій не спадає, у звичайний робочий день 100 – 120 звернень. Водночас у суботу більшість людей приходять за результатами про призначення – 100 чоловік, а подавати заяви тільки 30 – 35.

Аби зменшити черги з середини жовтня відділ субсидій, що на вулиці Військових ветеранів, 10А, працює також у суботу з 9 до 16 години. Окрім того, ведеться прийом і видача результатів у ЦНАПах на Мазепи, 185, Івана Павла ІІ,4 та Галицькій, 124А.

Працівники відділу з надання субсидій розповідають, що зранку до 10 години черги як такої немає, а от після – завжди збільшується наплив людей, адже пенсіонери їдуть безкоштовно саме з десятої години. Після обіду ажіотаж знову помаленьку стихає і люди чекають не довше, як півгодини.

Пані Галина розповідає, що спеціально прийшла після обіду, щоб не чекати у черзі. Аби здати всі документи жінка витратила трохи менше години.

http://blitz.if.ua/include/img/DSC_5294%20(1).JPG

http://blitz.if.ua/include/img/DSC_5296%20(5).JPG

«Зі слів сусідів знала, що у жовтні, щоб здати всі документи потрібно було вистояти у черзі по декілька годин, а то й днів. Тож вирішила перечекати ажіотаж та прийти через місяць», – зауважує франківка.

У розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо директор департаменту соціальної політики Василь Семанюк розповів, що з 1 травня цього року до порядку отримання субсидій внесли зміни.  Відтак, якщо її отримували 45 тисяч домогосподарств, то після перерахунку кількість субсидіантів суттєво зменшилась. Сьогодні її вже отримують 16 698 франківців.

«Від жовтня за призначенням субсидії до нас звернулись понад 9 тисяч чоловік, більшість з яких раніше отримували субсидії. Втім через зміни в законодавстві ці франківці не мають права на фактичний перерахунок. Також багато звертаються ті, хто раніше не отримував субсидію», – зазначає чиновник.

http://blitz.if.ua/include/img/DSC_5302%20(5).JPG

Семанюк акцентує, що якщо при райдержадміністраціях збирають спеціальну комісію та можуть призначити субсидію, якщо у складі сім’ї є не працююча людина, то у приміських радах цього робити не можна. Її можуть призначити, тільки якщо в сім’ї хтось довго хворіє, і це підтверджено довідкою ЛКК або є алко та нарко-залежні. Також подавати документи заново потрібно якщо у складі сім’ї є зареєстрована людина, однак не проживає за вказаною адресою.

До слова, якщо раніше при призначенні субсидій враховували загальну площу будинку чи квартири, то зараз враховують тільки опалювальну.

Читайте також: Мінімалізм чи несмак: як люди ставляться до міської ялинки. ВІДЕО

Категорії
Місто
Новини
Loading...