2020 – рік медицини: Марцінків хоче, аби у Франківській ОТГ збільшилась тривалість життя

2020 рік в Івано-Франківську буде роком розвитку медицини задля збільшення тривалості життя населення міської ОТГ. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків, передає Західний кур’єр....

2020 рік в Івано-Франківську буде роком розвитку медицини задля збільшення тривалості життя населення міської ОТГ.

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків, передає Західний кур’єр.

За його словами, обласний центр Прикарпаття є лідером в Україні за динамікою зростання кількості населення, а одним з головних завдань міської влади у новому році буде робота над збільшенням тривалості життя мешканців Івано-Франківської ОТГ.

«Дуже важливо, щоб тривалість життя людей в Івано-Франківську зростала. Тривалість життя це найбільший показник, який визнає ООН. Це сукупність того, як суспільство дбає про те, щоб люди жили якомога довше. Дуже правильно, що в стратегії ОТГ ми поставили ключовим показником збільшення тривалості життя», – сказав Марцінків.

Міський голова додав, показник тривалості життя населення дуже важко вирахувати та навіть на рівні областей цього ніхто не робить. Тому за основу взяли кількість мешканців, яким понад 65 років. З 2015 по 2019 рік кількість таких іванофранківців зросла на 3,5 тис осіб.

Також обласний центр Прикарпаття є лідером в Україні за динамікою зростання кількості населення. Як міграційного, так і природного. У 2018 році в місті народилося 2920 немовлят. Приріст народжуваності над смертністю склав 250 осіб. А жити до Івано-Франківська найбільше переїжджають з Тернопільської, Львівської областей та міста Львова, Поділля та Києва.

Читайте також: Для сільських амбулаторій Коломийської ОТГ закупили нове обладнання

Категорії
Новини
Новини
Loading...