Медики радять прикарпатцям, як вберегтися від переохолодження

Взимку для наших краян існує велика ймовірність переохолодження. За словами медиків, від переохолодження організму у людини найбільше страждають кінцівки. Спочатку вони червоніють, потім біліють,...

Взимку для наших краян існує велика ймовірність переохолодження. За словами медиків, від переохолодження організму у людини найбільше страждають кінцівки.

Спочатку вони червоніють, потім біліють, у них відчувається поколювання і навіть біль. При переохолодженні потерпілий не відчуває обмороженої частини тіла, передають в ІФ ОДА.

Першими симптомами переохолодження є почуття втоми, сонливості та байдужості. Людина, при зниженні в неї температури тіла на декілька градусів, втрачає свідомість, внаслідок чого швидко настає зупинка дихання і кровообігу.

При таких симптомах фахівці радять переохолоджену ділянку тіла одразу ж обережно розтерти теплими руками до відновлення нормальної чутливості.  Ні в якому разі не можна розтирати снігом чи рукавицями, оскільки обморожена шкіра стає надто чутливою до пошкоджень. Потерпілого необхідно доставити у тепле місце і одразу ж звернутися за допомогою до медиків.

“З настанням холодів переохолодження організму — це проблема, з якою може зіткнутися кожний. Медики підкреслюють, що навіть нетривале переохолодження організму може мати серйозні наслідки для здоров’я людини. Отож, як радять фахівці, за різкого зниження температури повітря не слід без потреби виходити на вулицю. Будьте обережними, бережіть своє здоров’я”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У центрі Івано-Франківська “заробітчани” пропонують фото з твариною на ланцюгу. ФОТО

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...