У Калуші міська рада виділила мільйон гривень на інсуліни

Незважаючи на численні звернення Калуської міської ради до уряду, облдержадміністрації з вимогою профінансувати інсуліни, коштів Калуш так і не дочекався. Через це ситуація в...

Незважаючи на численні звернення Калуської міської ради до уряду, облдержадміністрації з вимогою профінансувати інсуліни, коштів Калуш так і не дочекався. Через це ситуація в місті є вкрай незадовільною, хоча й не унікальною в Україні.

Проблема полягає в тому, що безоплатне забезпечення хворих на цукровий діабет інсулінами декларується державою, фіксується в різних документах і реалізується завдяки програмі реімбурсації. Але закладених у державному бюджеті і виділених регіонам на придбання інсулінів коштів катастрофічно не вистачає, пише Калуська міська рада.

Через недофінансування державної програми аптечні заклади, які проводять безоплатну видачу інсулінів, стали заручниками ситуації.

Наразі у Калуші вже накопичилося боргів на понад 1,6 млн. грн. Калуська міська рада з бюджету міста в 2019 році спрямувала 500 тис. грн., які не були заплановані, і які довелось забирати з важливих для містян статей видатків.

На позачерговій сесії Калуської міської ради, яка відбулась 13 січня, з ініціативи міського голови Ігоря Матвійчука задля безперебійного забезпечення хворих життєво необхідними інсулінами виділено мільйон гривень.

Читайте також: Медицина в Україні буде безкоштовною, але з умовами: кому пощастить

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...