Громадські рятувальники Івано-Франківщини тренуються за кордоном. ФОТО

З 18 по 22 лютого 2020 року в рамках проєкту “Розвиток Карпатської платформи співпраці гірських рятувальників” прикарпатські громадські гірські рятувальники разом із колегами з...

З 18 по 22 лютого 2020 року в рамках проєкту “Розвиток Карпатської платформи співпраці гірських рятувальників” прикарпатські громадські гірські рятувальники разом із колегами з Польщі, Чехії та Словаччини проходять навчання у Високих Татрах (Словаччина).

 

Навчання передбачають обмін інформацією та досвідом при пошуково-рятувальних операціях у гірській місцевості взимку і включають як теоретичні, так і практичні завдання, інформують “Вікна” з посиланням на “Івано-Франківщину туристичну”.

Перший день навчань був присвячений опрацюванню теоретичних знань щодо пошуково-рятувальних робіт при сходженні лавин.

Наступного дня учасники вирушили у скітур-подорож в мальовничу ділянку Словацьких Татр — Велику Студену Долину. Тут відбулися відпрацювання навичок по роботі з біпером, перевірка снігового покрову на лавинну безпеку тощо.

Довідка.

Проєкт “Розвиток Карпатської платформи співпраці гірських рятувальників” фінансується Міжнародним Вишеградським Фондом (International Visegrad Fund). Термін реалізації: жовтень 2019 — вересень 2020. Метою проєкту є розвиток Карпатської платформи співпраці гірських рятувальників, створеної в рамках проекту, підтриманого Вишеградським фондом у 2018 році, для сталого діалогу та ефективної співпраці між гірськими рятувальниками (державними та громадськими), які працюють в транскордонному гірському регіоні Словаччини, України, Польщі та Чеської Республіки.Проєктом передбачено організацію спільних навчань і тренінгів в кожній із залучених країн. Це дозволить розробити спільні дії в надзвичайних ситуаціях: лавини, гірські повені тощо; створить механізми обміну інформацією (попередження аварій, реагування, допомога).

Читайте також: На Донбасі внаслідок підриву загинув військовий

Категорії
Новини
Новини
Loading...