У Тисмениці й надалі періодично відключатимуть електроенергію

У Тисмениці періодично відключають електроенергію. Жителі скаржаться, що ще від листопада 2019 року в їхніх оселях майже на цілий день зникає світло, відтак не...

У Тисмениці періодично відключають електроенергію.

Жителі скаржаться, що ще від листопада 2019 року в їхніх оселях майже на цілий день зникає світло, відтак не працюють електроприлади, а подекуди обігрівальні котли. Це призводить до того, що в будинках на цілий день зникає опалення, передає “Суспільне“.

Ситуацію намагався пояснити директор філії «Центральна» АТ «Прикарпаттяобленерго» Ігор Пархуць в ефірі “Теми дня”. Він повідомив, що такі відключення пов’язані із розчисткою траси, яка триває з 15 жовтня до 15 квітня.

 

В осінньо-зимовий період проводяться такі вимкнення планово. Законом заборонено проводити чистку траси в період, коли дерева набирають листя або ж просто продовжують свій ріст,- коментує Ігор Пархуць.

Тобто, зараз лише готують електрообладнання до оновлення.

Також під час прямого ефіру, відповідаючи на питання жителів Тисмениці, Ігор Пархуць повідомив, що обладнаня у філії «Центральній» АТ «Прикарпаттяобленерго» вже є достатньо зношеним, і буде заміненим:

 

Є відповідні терміни, графіки, – це все затверджується в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики.

На 2020 рік буде заміна обладнання. Є вже сформовані об’єкти, які будуть проходити заміну обладнання. Мало того, не лише заміну обладнання. Встановлюватимуться додаткові розвантажувальні підстанції у вузлах якщо ми маємо перевантажені лінії, ми встановимо розвантажувальні підстанції, щоб зняти перевантаження.

Відтак жителі Тисмениці припускають, що їм доведеться терпіти незручності протягом всього 2020 року.

Читайте також: На Тлумаччині жінка наткнулась на “залізяку”, яка виявилась вибухівкою

Категорії
Новини
Новини
Loading...