Собака Багіра пройшла 25 кілометрів, щоб повернутися до господарів

25 кілометрів шляху подолала Багіра, щоб повернутися в Івано-Франківськ до своїх господарів. Про історію цієї собаки “Суспільному” розповіла волонтерка притулку для тварин “Дім Сірка” Катерина Вторак. Собаку знайшли...

25 кілометрів шляху подолала Багіра, щоб повернутися в Івано-Франківськ до своїх господарів.

Про історію цієї собаки “Суспільному” розповіла волонтерка притулку для тварин “Дім Сірка” Катерина Вторак.

Собаку знайшли 16 грудня минулого року в одному з дворів Івано-Франківська, напроти “Велесу”. 15 грудня в одному з під’їздів вона народила вісьмох цуценят. Волонтери почали шукати для неї перетримку. За день відгукнувся чоловік і запропонував для перетримки свій гараж. Пустив маму з цуценятами на два тижні. В гаражі сім’я прожила три місяці. Усі восьмеро цуценяток знайшли своїх господарів. Рівно за два місяці, 15 лютого,  віддали двох останніх дівчаток.

“Коли почався карантин, не знали, що з нею робити. Навіть думали випустити в той двір, звідки її взяли. Давали оголошення, але ніхто собаку не захотів забрати. Я попросила свою знайому Настю, щоб вона взяла Багіру на перетримку. Хоча дівчина вже має Азочку – взяла її з притулку. Але ця собачка живе у батьків чоловіка у селі Буківна”, – розповіла Вторак. 

Довга дорога додому: собака Багіра пройшла 25 кілометрів, щоб повернутися до господарів

Настя взяла Багіру до себе на місяць. Потім уже не хотіла з нею прощатися. Тому і спробували відвезти Багіру до села, де є ще одна собака. Згодом дві собаки звикли одне до одної. 

“Одного дня залишили тварину. Настя з чоловіком поїхали у справах, а Багіра з Азою пішли. Аза згодом повернулася додому, а Багіра зникла”, – розповідає волонтерка. 

Потім у соцмережі написали оголошення про те, що пропала собака.  Та уже згодом Багіра прийшла до Івано-Франківська, та не сама. Вона привела із собою свою точну копію, але вдвічі більшу. Дівчинці десь пів рочку. Обох собак Настя забрала у квартиру. І тепер в неї крім Багіри є ще одна собачка – Багіра № 2.

“Багіру після усього, що трапилося, нікому не віддасть, а для подруги шукають господарів. Сьогодні собачку простерилізували. Вона велика, була б гарним охоронцем”, – резюмувала Катерина Вторак. 

Довга дорога додому: собака Багіра пройшла 25 кілометрів, щоб повернутися до господарів

Читайте також: У Франківську довелось викликати рятувальників, щоб допомогти лебедю

Категорії
Новини
Новини
Loading...