Приймають дітей від трьох років: франківці вже подали 1250 заяв в дитячі садки (відео)

На 28 травня вже є 1250 охочих віддати дитину до дошкільного навчального закладу. Про це під час ефіру повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків....

На 28 травня вже є 1250 охочих віддати дитину до дошкільного навчального закладу.

Про це під час ефіру повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

“Беремо дітей від трьох років. Станом на сьогодні є 1250 заяв від батьків, які хочуть, щоб їхні діти перебували в дитячих садках. Готуємося до відкриття десяти дитячих садків в кожному мікрорайоні нашого міста. Вже з 1 червня вони починають працювати”, – розповів Руслан Марцінків, пишуть Версії.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що дитячі садки, які відкриють з 1 червня зможуть відвідувати півтори тисячі маленьких франківців.

В мерії повідомили, як записатися в ці садки та правила щодо відвідування.

Батько чи матір звертається з відповідною заявою до керівника закладу освіти, який відвідує їхня дитина. Керівник закладу освіти формує список, враховуючи побажання батьків потрапити в ті садки, які приступають до роботи з 1 червня. В мерії просять найперше подавати тих дітей, батьки яких працюють. Проте, запевняють, що відмовляти нікому не будуть.

“Батьки приводять дітей на територію дошкільного закладу. Батьки повинні бути в масках. На вході їх зустрічає вихователь, теж в засобах індивідуального захисту і вимірює температуру. Якщо температура вища від 37,2 градусів – рекомендуємо дитині повернутися додому. В приміщенні кожного садка буде ізоляційна кімната. Якщо дитина захворіє під час навчання, то вона зможе там перебувати. Вчителі та працівники носять маски, діти масок не носять. Хоча учні повинні будуть носити маски в школах з 1 вересня”, – розповів директор Департаменту освіти та науки Ігор Максимчук.

Батьки передаватимуть дитину за межами садка. Перед входом стоятиме антисептик, де за допомогою вихователя в ігровій формі дитині оброблятимуть руки. Діти митимуть руки щонайменше що дві години. Проводитиметься дезінфекція всіх поверхонь, який торкаються діти. Температура вимірюватиметься всім що 4 години. Крім того, забороняється використання килимів, м’яких іграшок, багаторазових рушників, перебування в кімнатах без змінного взуття.

На всі ці запобіжні заходи кошти виділені, тому чиновники запевняють, що жодних поборів з батьків на антисептики чи інші засоби здійснювати ніхто не повинен.

“Хочу запевнити всіх батьків, що 1 червня в усіх садках міста Івано-Франківська будуть наявні відповідні засоби захисту до рекомендацій МОЗ України. Тому ніяких коштів додаткових від батьківських громад не потрібно”, – додав чиновник.

Якщо у когось виникатимуть труднощі із записом дітей до дошкільних закладів варто звернутися до Департаменту освіти.

Читайте також: На Рогатинщині горіла господарська будівля, в Галицькому районі – стайня

Категорії
Новини
Новини
Loading...