З 22 червня посилять контроль за дотриманням карантину: за що штрафуватимуть

Через різке збільшення хворих на коронавірус в Україні уряд планує посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень. Зокрема, поліцейські штрафуватимуть людину, якщо вона перебуватиме у...

Через різке збільшення хворих на коронавірус в Україні уряд планує посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень.

Зокрема, поліцейські штрафуватимуть людину, якщо вона перебуватиме у транспорті без маски. Станеться це вже незабаром – 22 червня. Більше про те, хто може отримати штраф – читайте далі. За даними Держпродспоживслужби, кожен шостий об’єкт порушує протиепідеміологічні норми. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу, передає 24 канал.

Він наголосив, що саме недотримання карантинних вимог призводить до збільшення кількості інфікування. Водночас Ляшко нагадав, що протиепідеміологічні рекомендації прописані для:

– ресторанів та кафе;

– офісних приміщень;

– перукарень та салонів краси;

– спортзалів та басейнів;

– ринків і торгово-розважальних центрів.

Як убезпечити себе від коронавірусу

Ляшко порадив уникати скупчень людей як у приміщеннях, так і на вулиці. Якщо цього неможливо уникнути – одягайте захисну маску. Головний санітарний лікар нагадав, що у громадському транспорті людина також повинна перебувати у масці, а кількість пасажирів має становити не більше ніж 50% числа місць для сидіння. За цим повинні стежити перевізники.

За що штрафуватимуть людей

– За не користування захисною маскою у громадських місцях – штраф 17 000 гривень.

– Власники закладів, які не дотримуються карантинних правил, караються штрафом від 170 000 до 340 000 гривень.

Ці правила не складні й зрозумілі. Але, якщо ми будемо дотримуватись їх, то у нас не буде такого рівня захворюваності. І це не потребуватиме введення жорстокого карантину, – підсумував очільник МОЗ Максим Степанов.

Нагадуємо, що станом на 19 червня в Україні зафіксували 34 984 випадків коронавірусної хвороби. За минулу добу інфекцію виявили у 921 людини. Померли від ускладнень коронавірусної хвороби 985 українців, з яких 19 за минулу добу. Разом з тим, кількість пацієнтів, які одужали зросла до 16 033, так 586 хворих отримали негативний тест на COVID-19 впродовж останніх 24 годин.

Читайте також: У лікувальних закладах Прикарпаття 236 ліжкомісць зайняті хворими із COVID-19 та особами із підозрами

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...