Було тривожно і страшно. Розповідь прикарпатки про повінь. ВІДЕО

Понад добу наодинці зі стихією залишилися жителі району Заріка у Галичі, що на Прикарпатті. Ними не цікавилися ні чиновники, ні рятувальники. Про це розповіла...

Понад добу наодинці зі стихією залишилися жителі району Заріка у Галичі, що на Прикарпатті. Ними не цікавилися ні чиновники, ні рятувальники.

Про це розповіла Наталія Медвідь, будинок якої затопили води Дністра, пише “Суспільне”.

Опівночі 24-го червня почало заливати Заріку у Галичі. Спочатку затопило дитячий садочок, школу, помешкання жителів вулиці Степана Бандери, львівську трасу.

“Після 3:00 почало переливати на нашу вулицю Чорноти. О 6-й вода вже була в хаті. Піднялася до 60-ти см. Я з чоловіком не спала усю ніч. Було тривожно і страшно, не зважаючи на те, що одне підтоплення ми вже пережили у 2008-му році”, – розповідає Наталія Медвідь.

Весь час родина знаходилася біля вікон, спостерігала за рівнем води. До людей ніхто з міської чи районної влади не приїхав і не телефонував.

“Мало того, що не було обходу, не було і обдзвону. Можна ж було зателефонувати, бо ж на нашій вулиці є старенькі самотні, люди з інвалідністю, прикуті до ліжка. Ніхто не поцікавився, чи люди дають собі раду, самі вони чи не самі. Списки ж чиновники мають”, – зауважила Наталія Медвідь.

За словами жінки, вчора вулицею проїжджала лише одна машина, з якої людям пропонували хліб. У соцмережах людям, що постраждали від повені, радили телефонувати на “101”. Але ж не всі постраждалі користуються Facebook і взагалі інтернетом.

“Сьогодні у міській раді кажуть звертатись в райдержадміністрацію, де створено штаб допомоги, правда, контактних номерів людям не повідомляють, – каже Наталія. – Рятувальників жителі Заріки бачили лише в соціальній мережі Facebook, де вони на камеру знімальній групі центрального каналу показали, як на вулиці Львівська в Галичі евакуйовують дві сім’ї”.

Жінка пригадує, що у 2008-му році надзвичайники приїхали під хату: “Цього разу тут їх не було. Порівняно з 2008 роком, то це якесь “диво”.

Сьогодні у хаті води вже немає. Залишився намул. Вода стоїть у підвалах. Подвір’я і доріжки – в багні. У декількох сусідів – ще до 20 см води.

Журналісти “Суспільного” поцікавилися в голови Галицької райдержадміністрації Сергія Канюки, чому вчора людям із затопленого району Заріка не надали допомогу.

“Вчора і не було потреби в хлібі, ви розумієте, то ж тільки сталося. Вчора зібралися, закупили. Сьогодні все є. Техніка там працює, рятувальники”, – повідомив Сергій Канюка.

Чиновник додав, що подворовий обхід, щоб оцінити збитки людей, робитимуть, коли спаде вода.

Було тривожно і страшно. Розповідь жительки Галича про повінь

Читайте також: На Прикарпатті через зсуви може зникнути половина гірського села

Категорії
ІНТЕРВ'Ю
Новини
Loading...