Земля лісгоспу в руках Халаменди: Тисменицький районний суд готує лист про відкриття виконавчого провадження

Наступного тижня Тисменицький районний відділ державної виконавчої служби розпочне процес виконання рішення. Прокуратура Івано-Франківської області роками судиться з місцевим кримінальним елементом Ігорем Халамендою, відомим...

Наступного тижня Тисменицький районний відділ державної виконавчої служби розпочне процес виконання рішення.

Прокуратура Івано-Франківської області роками судиться з місцевим кримінальним елементом Ігорем Халамендою, відомим в бандитських колах на прізвисько Бура, щодо трьох гектарів лісу в урочищі “Рибне”, поруч з Івано-Франківськом.

Проте сам Халаменда не спішить повертати захоплену землю у власність лісгоспу. Тому наступного тижня за Буру візьмуться державні виконавці, пише Ратуша.

Нещодавно адвокати Халаменди отримали нищівну поразку в Апеляційному суді Івано-Франківської області. Представники Феміди підтвердили законність рішення Тисменицького районного суду, яке зобов‘язує Буру повернути в державну власність 3 гектари землі лісового фонду, демонтувати кам‘яну огорожу та звільнити ділянку, захоплену ним наприкінці 2000-х років.

Рішення вступило в законну силу 30 червня. Згідно з рішенням суду, Халаменда зобов’язаний демонтувати огорожу на землі, яка належить лісгоспу, та повернути землю в державне користування.

Як повідомили кореспонденту Ратуші, Тисменицький районний суд наразі готує документи про відкриття виконавчого провадження та направить до виконання. Вже з наступного тижня Тисменицький районний відділ державної виконавчої служби розпочне процес виконання рішення.

“Справа вчора була повернута до суду. Вже є заява та готується лист про відкриття виконавчого провадження. Через три дні він буде направлений до Тисменицького районного відділення державної виконавчої служби”,  – прокоментували у Тисменицькому районному суді.

Раніше, 30 червня 2020 року, Івано-Франківський апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу адвокатів Ігора Халаменди. З цього моменту вступило в законну силу рішення Тисменицького районного суду.

Прокуратура Івано-Франківської області отримала законні підстави вимагати виконання рішення суду про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою ДП “Івано-Франківське лісове господарство” та залучати до цього виконавчу службу.

“Згідно з рішенням підприємець повинен усунути користування земельними ділянками лісогосподарського призначення та природозаповідного фонду, які розташовані у селі Рибне. В подальшому ми вживаємо заходи для звернення цього виконавчого листа до виконання та далі вже робота виконавчої служби, які мають свій арсенал засобів, щоб дане рішення було виконано. А ми, зі своєї сторони, будемо здійснювати контроль за повнотою та своєчасністю його виконання.

Тобто, наші повноваження зводяться до того, що написати лист на видачу виконавчого листа, направити його в суд, скерувати його у виконавчу службу. Тобто, далі вже справа за виконавчою службою на виконання цього рішення. Але ми, звичайно ж, зі своєї сторони, маємо арсенал повноважень щоб слідкувати за повнотою та своєчасністю виконання. Будемо вживати усіх засобів щоб воно було виконане в повному обсязі”, – розповіла прес-секретар Івано-Франківської обласної прокуратури Юлія Білик.

Кримінального елемента Ігора Халамендду ще у 2012 році зобов’язали привести земельні ділянки у придатний для користування стан, а також повернути їх законному володільцю – державному лісгоспу.

Однак Бура увесь цей час використовував різні юридичні маніпуляції, аби не виконувати рішення суду.

Читайте також: На Дністрі рибпатруль влаштував погоню за браконьєрами. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...