Калуський собор нагородив переможців першого онлайн-конкурсу «Писанковий Калуш». ФОТО

У 1032-ту річницю з дня Хрещення Руси-України, у Соборі Святих Землі Української ПЦУ провели нагородження переможців та учасників першого онлайн-конкурсу «Писанковий Калуш». Митрофорний протоієрей...

У 1032-ту річницю з дня Хрещення Руси-України, у Соборі Святих Землі Української ПЦУ провели нагородження переможців та учасників першого онлайн-конкурсу «Писанковий Калуш».

Митрофорний протоієрей отець Микола Мороз благословив дітей молитвою та окропив свяченою водою, а також висловив подяку кожному за внесок у розвиток православної парафії Калуша.

“Парафія живе, процвітає, розвивається завдяки вам. Якщо батьки з дитинства привчатимуть дітей приходити до Церкви, то у майбутньому матимемо сильну християнську державу”

звернувся до присутніх священник Собору Микола Мороз.

Голова журі конкурсу, очільниця пресслужби Собору Мар’яна Атаманчук разом із членкинями журі Тетяною Юзьв‘як та Вірою Тироус нагородили переможців сертифікатами в кінотеатр, авторськими писанками з декоративної смоли та сухоцвіття, сертифікатом на фотосесію та подарунками від собору — релігійними книгами, іконками, пишуть Вікна.

“Цей конкурс — не просто можливість зайняти наших найменших парафіян, але це прекрасна нагода зуміти зберігати свої традиції, передаючи їх з покоління в покоління! Не забуваючи свого рідного, щороку беручи до рук писачок і витворяти красу й символи Великодня”, — звернулася до учасників Мар‘яна Атаманчук.

Оргкомітет конкурсу висловлює щиру подяку всім, хто знайшов час для того, аби взяти участь у конкурсі, а також тих, хто долучився до нагородження переможців.

Нагадаємо, що конкурс великодньої атрибутики та писанок тривав два тижні, а учасники мали нагоду відсилати свої роботи від Великоднього понеділка і аж до суботи, напередодні Неділі жінок-мироносиць. 

У результаті перемогу отримала Вікторія Болецька, яка надіслала фото виконаних традиційним розписом українських писанок. Інші учасники стали переможцями у різних номінаціях: «Оригінальність задуму», «Найсолодша робота», «Досконалість композиції», «Найвправніша писанкарочка», «Найбарвистіший кошик Собору», «Новизна напрямку», «Нестандартний підхід», «Великодня гармонія». Номінанти: Юлія Кармаліта, Василина Ничай, Анна Кіндрацька, Арсен Колдра, Емілія Ліщинська, Марта Попадин, Тетяна Побережник, Аліна Сем’янів.

Читайте також: На Прикарпатті прокуратура через суд зобов’язала ОТГ утворити службу у справах дітей

Категорії
Життя
Новини
Loading...