Для хворих на COVID-19 у Косівській ЦРЛ звільнили додатковий відділ і готують ще один

Впродовж останніх двох місяців ситуація на Косівщині складна і напружена. Про це розповів директор КНП “Косівська ЦРЛ” Дмитро Микитюк, йдеться у матеріали Аліси Мудрицької для газети “Гуцульський...

Впродовж останніх двох місяців ситуація на Косівщині складна і напружена.

Про це розповів директор КНП “Косівська ЦРЛ” Дмитро Микитюк, йдеться у матеріали Аліси Мудрицької для газети “Гуцульський край”

Починаючи з другої половини червня, у нашій лікарні перебувають одночасно від 90 до 115 хворих. Щодня приймаємо 6-7 нових пацієнтів. Для нових ліжок вивільнили гінекологічне відділення. Якщо хворих стане більше, доведеться розміщувати їх у педіатричному відділі. Як ви розумієте, дітей, які матимуть не коронавірусну інфекцію, а іншу недугу, у відділ не прийматимуть. Сьогодні (розмова відбулася 29 липня. – ред.) на стаціонарному лікуванні у нашій лікарні перебувають 92 особи. У кожного хворого є клінічні ознаки COVID-19, передусім пневмонії. У 37-ми з них підтверджено наявність в організмі коронавірусної інфекції. Четверо хворих – у важкому стані, лежать у реанімації, у двох з них позитивний результат на COVID-19. Двоє потребують кисню. Використовуємо його постійно і багато, тепер нам кисень привозять зі Львова двічі на тиждень, – каже Микитюк.

Дмитро Микитюк повідомив, що був період, коли кількість хворих на коронавірусну інфекцію у лікарняній статистиці збільшувалася за рахунок жителів Верховинського району. Однак протягом останніх тижнів палати почали заповнювати здебільшого мешканці Косівщини. Тому Косівська ЦРЛ зараз припинила приймати хворих на COVID-19 з сусіднього району, бо не вистачає місць для своїх жителів. Верховинців у лікарні залишилося лише троє. Нових хворих на коронавірус з цього району тепер відправляють на лікування у Коломию та Городенку.

Читайте також: У Франківську горить багатоповерхівка. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...