Поліцейські Івано-Франківська оперативно затримали псевдомінера

Правопорушником, який повідомив неправдиву інформацію про замінування, виявився місцевий мешканець. Розпочато кримінальне провадження. Фігуранту загрожує до шести років позбавлення волі. Нагадаємо, що 8 серпня...

Правопорушником, який повідомив неправдиву інформацію про замінування, виявився місцевий мешканець. Розпочато кримінальне провадження. Фігуранту загрожує до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, що 8 серпня о 02:45 на лінію “102” надійшло анонімне повідомлення про замінування одного із нічних клубів Івано-Франківська, інформує пресслужба поліції Івано-Франківської області.

На місце події негайно виїхали патрульні, працівники вибухотехнічного відділу, слідчо-оперативна група, кінологи з собакою та пожежники. Спеціалісти обстежили приміщення закладу та прилеглу територію, жодних вибухонебезпечних предметів виявлено не було. В результаті повідомлення із нічного клубу, який функціонував всупереч встановлених карантинних заходів після 23 години, евакуйовано 70 осіб. Відтак, поліцейські склали адміністративний протокол за порушення норм, передбачених ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил карантину людей).

В ході проведення оперативних заходів поліцейські встановили особу зловмисника, причетного до надання неправдивого повідомлення про замінування. Анонімом виявився 24-річний франківець, якого напередодні охоронці клубу не впустили у заклад.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у скоєнні злочину та обрання для міри запобіжного заходу.

“Поліція Івано-Франківщини нагадує: неправдиві повідомлення про замінування караються законом“, – повідомляють правоохоронці.

Читайте також: В Івано-Франківську невідомий “замінував” нічний клуб

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...