На Прикарпатті вшанують річницю переставлення блаженного Симеона Лукача

У суботу, 22 серпня, минає 56-та річниця з дня відходу до вічності блаженного Симеона Лукача. З цієї нагоди у неділю, 23 серпня, в родинному...

У суботу, 22 серпня, минає 56-та річниця з дня відходу до вічності блаженного Симеона Лукача. З цієї нагоди у неділю, 23 серпня, в родинному селі блаженного – Старуня відбудеться святочне богослужіння.

Спершу о 10:00 год. в храмі святих апостолів Петра і Павла духовенство звершить Божественну Літургію, після якої відбудеться процесійна хода до могили блаженного. Тут отці відслужать молебень до блаженного Симеона та благословлять його мощами всіх присутніх.

Запрошуємо взяти участь у вшануванні чергової річниці переставлення нашого блаженного Симеона!”, – йдеться у повідомленні.

Довідково:

Під час свого другого арешту в 1962 р., яке Владика Симеон Лукач відбував у Станіславівській тюрмі, він важко захворів. Тюремні лікарі визначили, що це астма. Насправді ж, це був туберкульоз легень.

У березні 1964 року через критичний стан здоров’я тюремники привезли владику Симеона помирати в рідне село Старуня. Незважаючи на важку хворобу, єпископ виконував свої священичі обов’язки: щодня служив Літургію, сповідав людей, суворо дотримувався посту.

А 22 серпня 1964 року помер в селі Старуня, де й похований.

Влітку 1991 року на кошти громади єпископові Симеону (Лукачу) звели пам’ятник біля церкви. Іменем єпископа названа і одна з сільських вулиць. Громада високо оцінила свого душпастиря, що був для неї не просто священиком, а, як і в ті далекі роки для семінарії, “магістром моральності”.

З 19 жовтня 2003 р. – мощі Симеона Лукача перенесли зі Старуні до Архікатедрального собору Воскресіння Христового УГКЦ у м. Івано-Франківськ.

Читайте також: В НПП “Гуцульщина” на перетені туристичних маршрутів встановили нову альтанку. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...