На Прикарпатті промаркували маршрут до місця загибелі командира УПА

Днями прикарпатські активісти промаркували маршрут до місця загибелі командира УПА-Захід Василя Сидора-Шелеста. Туристичний маршрут знаходиться у Рожнятівському районі. Про це в мережі повідомив гірський...
Днями прикарпатські активісти промаркували маршрут до місця загибелі командира УПА-Захід Василя Сидора-Шелеста.

Туристичний маршрут знаходиться у Рожнятівському районі. Про це в мережі повідомив гірський рятувальник Василь Фіцак.

Прикарпатець також зазначив, що разом з друзями прибрав прилеглу територію від сміття та кімнати в музеї. Також активісти встановили вказівники на відрізку маршруту Східно-Карпатського туристичного шляху.

Довідка: Василь Дмитрович Сидор (Псевдо: «Шелест», «Конрад», «Кравс», «Зов», «Лісовик», «Ростислав Вишитий»; 24 лютого 1910, с. Спасів, Сокальський район Львівська область  — 14 квітня 1949 (можливо 17 квітня) 1949, поблизу с. Осмолода, тепер Рожнятівський район, Івано-Франківська область) — полковник УПА, командир оперативної групи УПА-Захід (26 січня 1944 — квітень 1949), крайовий провідник ОУН Карпатського краю, Генеральний суддя ОУН, заступник головного командира УПА. Лицар Срібного Хреста Бойової Заслуги 1-го класу (1945).

Загинув 14 (за іншими даними 17) квітня 1949 року разом із дружиною Надією Романів у бою з військами НКВС у Перегінському районі (сьогодні Рожнятівський район) на Івано-Франківщині понад річкою Лімниця біля села Осмолода.

Читайте також: На реалізацію ініціатив місцевих карпатських громад Івано-Франківщина отримала понад 5 мільйонів гривень

Категорії
Культура
Новини
Loading...