На Франківщині розблокували дорогу національного значення

На Прикарпатті розблокували дорогу Н-09 “Мукачево-Львів”. Її два дні поспіль перекривали жителі чотирьох сіл Дзвиняцької ОТГ Богородчанського району. Люди вимагали ремонту двох доріг, що...

На Прикарпатті розблокували дорогу Н-09 “Мукачево-Львів”. Її два дні поспіль перекривали жителі чотирьох сіл Дзвиняцької ОТГ Богородчанського району. Люди вимагали ремонту двох доріг, що пролягають через їхні села.

Зранку 28-го серпня протестувальники по пів години ходили пішохідним переходом на трасі, потім робили п’ятихвилинні перерви для пропуску автомобілів, пише “Суспільне”.

Продовжуємо частково блокувати рух, оскільки вчора з обласної адміністрації до нас ніхто не приїхав. Ми говорили з головою облдержадміністрації, щоб він приїхав до людей і “розрулив” ситуацію. Але нікого так і не було. Ми продовжуємо стояти, допоки не приїде перша людина області. Це безстрокова акція“, – казав близько 09:40 учасник акції Роман Семків.

Ближче до полудня до селян приїхав заступник голови ОДА Василь Івасик. Він переконав, що ремонт розпочнеться 29-го серпня.

Привіз нам гарантійного листа і запевнив, що роботи розпочнуться завтра до 10-ї години, тобто має приїхати техніка. Ми пішли з ним на компроміс, люди йому в черговий раз повірили“, – говорить Роман Семків.

За словами заступника голови ОДА Василя Івасика, капітального ремонту на Прикарпатті потребують 80% доріг місцевого значення і для цього потрібно близько 12-ти млрд грн. Загальна ж протяжність доріг місцевого значення в області складає три тис. км. Цього року на капітальний ремонт доріг виділили 523 млн грн, з них 100 млн – на експлуатаційне утримання. Їх розподілили у пілотний спосіб між об’єднаними територіальними громадами.

Креховичі-Дзвиняч… Дійсно було виділено п’ять мільйонів, дійсно відбувся тендер. І незалежно від того, йде блокування чи ні, у суботу техніка заїде і дорога буде на п’ять мільйонів відремонтована. Завтра (29 серпня – ред.) зранку там почнуться роботи“, – каже заступник голови Івано-Франківської ОДА Василь Івасик.

Якщо у суботу ремонт не почнеться, то селяни будуть діяти, говорить учасник блокування Роман Семків.

Але люди налаштовані радикально, відповідно, якщо о 10:00 немає техніки, то об 11:00 ми перекриваємо дорогу“, – каже Роман Семків.

Читайте також: У Києві СБУ затримала посадовця Держслужби з надзвичайних ситуацій за вимагання 70 тисяч доларів

Категорії
Життя
Новини
Loading...