Поліція відкрила кримінальне провадження через погрози вбивством калуським туристам. ФОТО

Слідчі Яремчанського відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області відкрили кримінальне провадження за фактом погрози вбивством туристам, серед яких були діти та учасники АТО/ООС. Поліцейські...

Слідчі Яремчанського відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області відкрили кримінальне провадження за фактом погрози вбивством туристам, серед яких були діти та учасники АТО/ООС.

Поліцейські встановили особу зловмисника та вилучили у нього зброю. Встановлено, що чоловік перебував у стані сп’яніння та погрожував туристам розправою. У поліції вживають заходів щодо встановлення всіх обставин події та притягнення порушника до відповідальності, інформує пресслужба поліції Івано-Франківської області.

27 серпня близько 17 години неподалік КПП Говерлянського лісництва між туристами та орендарем форельного господарства виник конфлікт. Правоохоронці з’ясували, що група калуських туристів у кількості 16 чоловік здійснювали туристичний похід на озеро Несамовите. На зворотному шляху зупинилася на території форельного господарства в альтанках пообідати. Згодом до них на автомобілі приїхав чоловік, який вимагав негайно покинути місце, або оплатити, мотивуючи це тим, що це його територія. Чоловік поводив себе агресивно, мав ознаки алкогольного сп’яніння, а в руках тримав зброю та погрожував нею.

Правоохоронці встановили особу чоловіка – це 51-річний мешканець смт. Делятин, Надвірнянського району. До адміністративної та кримінальної відповідальності раніше не притягувався. Зброю, яка належить чоловіку та дозвіл на неї правоохоронці вилучили. Крім того, поліцейські склали на водія адміністративний протокол за ст. 130 КУпАП – керування транспортним засобом в нетверезому стані.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст.129 Кримінального кодексу України “Погроза вбивством”, санкція якої передбачає відповідальність у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до двох років. Триває досудове розслідування.

Читайте також: Прикарпатські рятувальники допомогли туристу з Черкащини, якому стало зле

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...