Франківські підприємці ігнорують попередження про неналежно розміщену рекламу. ВІДЕО

Впродовж карантину муніципальна інспекція в Івано-Франківську приділяла мало уваги проблемі несанкціонованої реклами. Директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою міськвиконкому Михайло Смушак пояснює це тим, що...

Впродовж карантину муніципальна інспекція в Івано-Франківську приділяла мало уваги проблемі несанкціонованої реклами. Директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою міськвиконкому Михайло Смушак пояснює це тим, що бізнес зараз у складному становищі і не працює на повну силу.

Рекламні оголошення у центрі Івано-Франківська можна побачити на електроопорах, стовпах і зупинках громадського транспорту. Усі стовпи на автовокзалі – також у рекламі, інформує Суспільне Карпати.

Тільки стовпи в рекламі повністю обклеєні. Покриття, щоб їх захистити, дуже дороге і використовується тільки в Японії. Різні моменти ми дивилися. Вже і сітку, щоб обгорнути стовпи. Під нею там потім запихають стаканчики. Ну це менталітет такий іванофранківців. А обдирати – це нам вийде сотні тисяч гривень кожен день. Охорону там не поставиш,- розповідає директор ТОВ “Галицька марка” Максим Гунченко.

Власників території, прилеглої до автовокзалу, штрафували неодноразово, каже директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою міськвиконкому Михайло Смушак. Для підприємців штраф за неналежно розміщену рекламу – від 850 до 1700 грн. Застосовують його не до всіх. Штрафують тих, хто ігнорує попередження.

За останні три роки в Івано-Франківську були примусово демонтовано понад півтори тисячі рекламних об’єктів.

Готуємо шість чергових рішень, тому що цей процес постійно відбувається, ще десь 150 об’єктів так само будуть підлягати монтажу. Є багато підприємців, які відгукнулися і самостійно почали знімати цю рекламу. Просять зняти і люди знімають. Без жодного примусу, штрафу чи примусового демонтажу, – розповідає Смушак.

Категорії
Життя
Новини
Loading...