Виклав фото в соцмережу: поліція пов’язує вбивство на Богородчанщині з впливом з “груп смерті”. ФОТО

Як раніше повідомлялося, 1 вересня до поліції Івано-Франківського регіону зателефонував 15-річний хлопець та розповів, що годину тому він вбив своїх дідуся та бабусю. На...

Як раніше повідомлялося, 1 вересня до поліції Івано-Франківського регіону зателефонував 15-річний хлопець та розповів, що годину тому він вбив своїх дідуся та бабусю.

На місце події негайно відправили поліцейських і швидку для перевірки інформації. Як виявилось, хлопець зовсім не жартував. В будинку виявили напівхолодне тіло 72 річного дідуся. 69річній бабусі “пощастило”, з численними травмами та пораненнями виявилась жива. Її невідкладно госпіталізували та прооперували. Бідолашна знаходиться в реанімації, повідомляють в Телеграм-каналі Управління карного розшуку.

Злочин ціленаправлений і дуже бажаний. Спочатку бив молотками по голові, а потім намагався завершити “справу” ножем та іншими гострими предметами. Дідусь доклав усіх зусиль, щоб врятуватися, але будучи кволим і хворим не мав змоги навіть встати.

Після вчинення злочину 15-річний юнак “відзвітувався” в телеграм каналі, з фото. Ще й підписав гарненько “дабл кіл готовий. Почав з баби з дідом, ще 7”.

Працівниками Управління карного розшуку в Івано-Франківській області, спільно з оперативниками територіального відділу і відділення поліції встановлено, що майбутній вбивця самостійно відшукував телеграм канали та групи у соціальних мережах з направленістю на насилля, вбивства. Підписувався і “вчився”. Підписників – тьма. Потім сам створив подібний канал.

Наразі тривають слідчі(розшукові) дії, а також заходи, направлені на встановлення адміністраторів груп і притягнення їх до відповідальності. Хлопця затримано. Психічний стан вбивці перевірятимуть в ході проведення досудового розслідування.

Сьогодні, 3 вересня, за клопотанням сторони обвинувачення неповнолітньому підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Описана трагедія – один із прикладів впливу “груп смерті”. Зовсім нещодавно в соціальних мережах був сплеск обурення, відносно існування телеграм каналу закритого типу. Публікувались “рекомендації” щодо обрання жертви, способів та методів нанесення першого дезорієнтуючого ударутілесних ушкоджень, і т.д. Звичайно, спеціалістами канал заблоковано.

“Якщо Ви помітили зміни у поведінці дитини, замкнутість, ворожість – РОЗМОВЛЯЙТЕ, ЦІКАВТЕСЬ, ПЕРЕВІРЯЙТЕ і у разі виявлення – повідомляйте правоохоронні органи!” – інформують в Управлінні.

Читайте також: Поліцейські вилучили у прикарпатця наркотики, зброю і боєприпаси. ФОТО

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...