Поліція розшукує шахраїв, які зняли з картки прикарпатки понад 12 тис. грн.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайських дій, внаслідок яких у жительки Рогатинщини з банківської картки зникли гроші. Про це інформує пресслужба поліції Івано-Франківської...

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайських дій, внаслідок яких у жительки Рогатинщини з банківської картки зникли гроші.

Про це інформує пресслужба поліції Івано-Франківської області.

Потерпіла повідомила правоохоронцям, що на її мобільний телефон прийшло смс-повідомлення, де йшлося про те, що її банківська карта заблокована.

Опісля, заявниця зателефонувала за вказаним номером, де слухавку підняв “псевдо” працівник банківської установи. Під приводом розблокування банківської картки в розмові з потерпілою аферист дізнався реквізити банківської картки. І як наслідок – з картки одразу зникли всі кошти – понад 12 000 гривень.

Відомості за вказаним фактом внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).

Поліція ще раз нагадує: ніколи не поспішайте ділитися конфіденційною інформацією!

Щоб не стати жертвою шахраїв, рекомендують дотримуватися наступних порад:

  • Ніколи не приймайте ніяких рішень під час або відразу після телефонного дзвінка незнайомої людини.
  •  Ні в якому разі не повідомляйте ніякої особистої інформації про вас і вашу банківську картку – справжні співробітники банків ніколи не дзвонять клієнтам і не питають у них пін-коди, паролі та інші конфіденційні дані!
  •  Попросіть співрозмовника представитися із зазначенням посади. Зателефонуйте у свій банк (за офіційним номером) та з’ясуйте, чи є у них такий співробітник. А заодно переконайтесь, що з вашою картою все в порядку.
  •  Відвідайте найближчий офіс свого банку і розкажіть про ситуацію.
  • Повідомте поліцію про можливий факт шахрайства.
  • Якщо в розмові з шахраями називались якісь імена близьких, знайомих або друзів, обов’язково зателефонуйте їм.

Ці прості правила є надійним способом уникнути шахрайських дій!“, – резюмують правоохоронці.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: В Україну йдуть похолодання і нічні заморозки

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...