Стало відомо, коли у Франківську відчиняться садки, початкові школи, ліцеї та гімназії

Сьогодні, 15 вересня, триває позачергова сесія Івано-Франківської міської ради. На засідання прийшли батьки школярів. Вони вимагають відкрити заклади освіти. Івано-Франківська міська рада вирішила з 21...

Сьогодні, 15 вересня, триває позачергова сесія Івано-Франківської міської ради. На засідання прийшли батьки школярів. Вони вимагають відкрити заклади освіти.

Івано-Франківська міська рада вирішила з 21 вересня поетапно відкривати початкові школи, пише “Місто”.

Для учнів 5-12 класів у школах, гімназіях та ліцеях Івано-Франківської ОТГ навчальний процес у звичному режимі розпочнеться з 28 вересня. Також батьки зможуть самі обирати форму навчання: дистанційну, очну чи індивідуальну.

А з 15 вересня продовжать поетапно відкривати дитячі садки.

Відповідальність за стан здоров`я покладена на батьків або осіб, що їх замінюють. Нацполіції рекомендують утриматися від притягнення до відповідальності фізичних чи юридичних осіб, які діятимуть відповідно до рішення міськради.

За таке рішення проголосували 32 депутати.

Усі заклади освіти Івано-Франківська забезпеченні антисептиками, захисними масками, дезрочинами, термометрами. Маємо і захисні щитки. З міського бюджету нам на це виділили 2 млн 250 тис гривень. Спілкувався з поліцією, представниками Держпродспоживслужби, поки конфліктів не було щодо відкриття дитсадків”, – розповідає очільник департаменуту освіти та науки Ігор Максимчук.

Руслан Марцінків звернувся до МОЗу  з пропозицією переглянути критерії дя визначення червоних зон. 

Може бути таке, що червона зона триватиме до кінця року. Спілкувався з міністром охорони здоров’я – він готовий підтримати інший режим роботи шкіл та дитячих садочків у карантинний період.  Таке звернення подали і мери інших міст. Уявіть собі, як може тривати дистанційне навчання до січня чи до березня“, – каже міський голова.

Читайте також: В Україну йдуть похолодання і нічні заморозки

Категорії
Життя
Новини
Loading...