В Івано-Франківську офіційно курсує громадський транспорт

Від сьогодні на Прикарпатті автобусні маршрути відновлюють повноцінне курсування, а також потяги зупинятимуться на усіх залізничних станціях. Це пов’язано з тим, що на Івано-Франківщині...

Від сьогодні на Прикарпатті автобусні маршрути відновлюють повноцінне курсування, а також потяги зупинятимуться на усіх залізничних станціях. Це пов’язано з тим, що на Івано-Франківщині зараз немає жодної червоної карантинної зони.

Прикарпатець Анатолій Фиркалюк їхав з Гданська до Тернополя, а з Тернополя – BlaBlaCar до Івано-Франківська. Сьогодні – знову в дорозі до Верховинщини, інформує Суспільне. Карпати.

“Дуже задоволений, що скасували червону зону. Не можу вже вдома сидіти. Хотів би, щоб була зелена, послабили карантин. Не думаю, що тут будут проблеми. Бо я зі своїми спілкувався, то ніяких проблем не було. Тепер набирають людей, і не можна стоячих брати”, – каже Анатолій Фиркалюк.

Михайло Попівняк живе у селищі Перегінське. Каже, що у Рожнятівському районі проблем з транспортом немає. Сьогодні через Івано-Франківськ їде у Бережани.

Чоловік розповідає: “Я не міг виїхати у березні-квітні. Не можна було, транспорт не ходив. А тиждень тому я їхав в суботу з Франківська до селища Перегінське, квитків не було, але всі ходили, ні один рейс не був знятий”.

Ще вчора івано-франківська автостанція працювала в режимі надання консультацій. Тут продавали квитки на транзитні рейси.

“Приймаємо всіх перевізників, тобто всі перевізники відправляються з платформ. Ще не всі виїхали, ще не всі перевізники вийшли з карантину. Багато людей почали користуватися послугами нелегальних перевізників. Зараз ми вже працюємо над тим, щоб люди знали, що в нас можна придбати квиток, можна відправитися з платформи”, – каже начальник комерційного відділу Івано-Франківського обласного підприємства автобусних станції Сергій Юрчишин.

На Прикарпатті ще тиждень тому доїхати до населених пунктів, які знаходилися в червоній карантинній зоні, можна було в односторонньому напрямку.

Начальник управління інфраструктури департаменту економічного розвитку ОДА Юрій Труханівський пояснює:

“Перевезення буде здійснюватися відповідно до вимог постанови – в межах місць для сидіння при дотриманні пасажирами і персоналом транспорту всіх протиепідеміологічних засобів. Тобто, водій повинен бути в масці, всі пасажири повинні бути у засобах індивідуального захисту. Має бути маска, антисептики в транспорті, забезпечення дезінфекції транспортних засобів та вологе прибирання між рейсами”.

Щодо залізничних перевезень, то поїзди їздили за схемою – без посадки пасажирів у червоній зоні. Потяг Івано-Франківськ – Київ відправлявся з Галича.

Керівник Івано-Франківської дирекції залізничних перевезень Володимир Загалюк каже: “Дизель-поїзди всі ходили за графіком. Посадка пасажирів здійснювалася тільки в тих місцях, які не були віднесені до червоної зони, але висадка пасажирів проводилася у червоній зоні. Все сполучення ми відновили, але не 100 %. Десь на 70 % відновлений рух”.

Суттєвих змін у курсуванні транспотру в Івано-Франківську не буде, каже начальник управління транспорту і зв’язку Івано-Франківської ОТГ Андрій Гіглюк:

“Фактично і надалі буде курсувати громадський транспорт в межах кількості місць, призначених для сидіння. Також – масковий режим, дезінфекція в громадському транспорті. З сьогоднішнього дня розпочався навчальний період. Ми будемо зобов’язувати всіх перевізників, в тому числі і приватних, здійснювати перевезення учнів, за наявності дійсного учнівського квитка, безкоштовно”.

Читайте також:

Категорії
Місто
Новини
Loading...