У франківському театрі ляльок розпочали сезон вистав. ФОТО/ВІДЕО

В Івано-Франківському академічному обласному театрі ляльок імені Марійки Підгірянки стартував 76-й театральний сезон. Згідно з карантинними вимогами, глядацький зал заповнюють не більше ніж на...

В Івано-Франківському академічному обласному театрі ляльок імені Марійки Підгірянки стартував 76-й театральний сезон. Згідно з карантинними вимогами, глядацький зал заповнюють не більше ніж на 50 %.

Відкрили сезон виставою “Бука”, пише “Суспільне”.

4-річна Соломійка Закапко у театр прийшла з батьком.

Ми самі – з Харкова. По простому – мама попросила. А якщо складно – це ж різноманіття. Є комп’ютер, телефон, YouTube – це те, в чому діти зараз живуть, а ляльки – це більш традиційні речі і більш природні, як на мене“, – пояснює відвідувач театру Олег Закапко.

Владислав Гевкалюк прийшов на виставу з мамою та двома молодшими сестричками – Марічкою та Іванкою.

Я деколи сам кажу, що хочу прийти в театр, також мої сестрички дуже люблять приходити в театр. Мені подобається, як актори виступають з ляльками і мистецтво ляльок“, – розповідає хлопчик.

Мар’яна Гевкалюк каже, що намагається зі своїми дітьми відвідувати всі вистави лялькарів.

З маленького віку треба привчати до чогось прекрасного, щоб в серці зароджувалося добро, і щоб вони долучалися до різних видів мистецтва, всебічно щоб були розвинені. Ми дивимося різні вистави, але більше подобається там, де задіяні актори – спостерігати за емоціями акторів, як вони передають свою гру“, – розповідає відвідувачка лялькового театру Мар’яна Гевкалюк.

Відьмочка і Фея розпочали 76-й театральний сезон в Івано-Франківському академічному обласному театрі ляльок імені Марійки Підгірянки.

Це образ відьмочки, ось такий він. Вона весела і трішечки любить хитрувати. Коли ми фізично спілкуємося, тобто навіть на відстані метр, два, три, ми вже відчуваємо емоційно, як дитина налаштована, і це для нас дуже важливо“, – ділиться акторка-ляльковод Леся Пронь.

Вистава “Бука” – це повчальна інтерактивна казка для дітей, де діти – дійові особи разом з акторами, каже актриса-ляльковод Ольга Гнатюк:

Вистава навчає, що треба дорожити дружбою, що треба вміти дружити, бо в нас Бука, головний герой, він не хоче ні з ким дружити, він, такий дуже бешкетний. Але згодом навчається якраз тому, що от коли будеш мати багато друзів, тоді тобі допоможуть в будь-якій біді“.

За словами директора та художнього керівника Івано-Франківського театру ляльок ім. Марійки Підгірянки Романа Братковського, не вдалося через карантин підготувати прем’єру “Країни Оз”, проте для старшокласників поставлять виставу за мотивами Лесі Українки “На полі крові”.

Читайте також: Небезпечні комахи: на Прикарпатті рятувальники ліквідували гніздо шершнів. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...