Чотири вулиці у Галичі відремонтували після червневих дощів. ВІДЕО

Чотири вулиці у місті Галич відремонтували після червневих дощів. Хоча міська рада подала документи на ремонт 14. Про це розповів міський голова Орест Трачик, пише...

Чотири вулиці у місті Галич відремонтували після червневих дощів. Хоча міська рада подала документи на ремонт 14.

Про це розповів міський голова Орест Трачик, пише “Суспільне”.

Вулиця Ніни Вівчаренко веде до місцевої лікарні. Минулого тижня на одному відрізку цієї дороги поклали асфальт.

Іван Філь живе в Галичі шість років, проте ремонт цієї дороги побачив вперше. Каже, що його зробили непогано, проте неповністю.

Здалося б зробити добре, бо машини стоять на узбіччі, інколи буває важко проїхати. Особливо, коли є наплив людей в лікарню. Треба тротуари робити тут, бо ні пройти, ні проїхати не можна нормально“, – розповідає Іван Філь.

Вулицю Чорноти теж відремонтували. Однак тут – уже щебеневе покриття. Галина Міщенко живе на сусідній вулиці, проте цією часто ходить в магазин та в центр міста.

Вона вважає таке “латання” ям неефективним:

“Засипали дуже нерівно, там засипали роздоріжжя, тут трохи засипали… Трохи погано, бо треба, аби асфальт був, бо машини їздять, вибивають”.

Ще дві вулиці Хмельницького та Колійову відремонтовано за допомогою щебеню, витрати на ці чотири дороги склали майже мільйон гривень.

За словами керівника громадської організації “Агентство ефективних рішень” Остапа Бринського, стосовно цих договорів виникають запитання щодо виконавця робіт.

Він стверджує:

У державному реєстрі, якщо подивитися інформацію стосовно цього підприємця, то у видах діяльності не зазначені ніякі ремонтні роботи, пов’язані саме з дорогами, з вулицями, з дорожним покриттям. Відповідно, не зрозуміло, за яким принципом відібрали саме цього підрядника. Не зрозуміло, як буде відбуватися оподаткування прибутку самого підприємця“.

Міський головаГалича Орест Трачик пояснює, чому вибрали саме цього підприємця:

“Підприємець прийшов і каже: “Я це зроблю”. Згідно із законом про закупівлі, ми це дали на ProZorro. Він подав документи, і за спрощеною процедурою, договірною системою ми уклали угоду. І він це зробив. Підприємець представив документи, що він це може робити, робить. Я вважаю, що він як підприємець зробив ці роботи, і ми це все проконтролювали. Депутати теж контролювали це питання. Люди задоволені, і тому я підписав ці документи”.

Читайте також: Театр під зорями: у Коломиї зіграли виставу просто неба. ВІДЕО

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...