Поліцейські перевірили, чи дотримуються франківські розважальні заклади карантинних вимог. ФОТО

Правоохоронці Івано-Франківщини продовжують контролювати дотримання карантинних обмежень. Зокрема йдеться про роботу розважальних закладів і нічних клубів, яка обмежена постановою КМУ. Упродовж ночі з 9-го...

Правоохоронці Івано-Франківщини продовжують контролювати дотримання карантинних обмежень. Зокрема йдеться про роботу розважальних закладів і нічних клубів, яка обмежена постановою КМУ.

Упродовж ночі з 9-го на 10-те жовтня мобільні групи поліції перевірили близько двадцять закладів в обласному центрі, який наразі перебуває у “помаранчевій зоні”. Адже відповідно до постанови їх робота на період дії карантину забороняється після 00 та до 7 години ранку.

Поліцейські провели роз’яснювальну роботу щодо використання засобів індивідуального захисту (масок, рукавиць, дезінфекторів), наголошується на дотриманні соціальної дистанції та забезпечення інших карантинних вимог працівниками та відвідувачами.

Впродовж ночі і ранку правоохоронці склали три адміністративні протоколи за ст.44-3 “Порушення правил щодо карантину людей” КУпАП відносно керівництва закладів та підприємців, які проігнорували вимоги діючих наразі обмежень.

Нагадаємо, з 1 серпня набула чинності постанова Кабінету міністрів про нові правила адаптивного карантину через пандемію коронавірусного захворювання COVID-19, за якими регіони України ділять на зони, відповідно до інтенсивності поширення коронавірусу. Зокрема Івано-Франківськ, через поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, знаходиться у помаранчевій зоні.

Мобільні групи продовжують перевіряти стан дотримання карантинного режиму громадянами. Їх порушення тягнуть за собою не тільки адміністративну, а й кримінальну відповідальність.

“Будьте свідомими громадянами!” – закликають правоохоронці.

Довідково:

🟧“Помаранчева” зона охоплює обмеження жовтої, плюс – заборона роботи гостелів і турбаз (окрім готелів), розважальних закладів, ресторанів у нічний час. Заборонені планові госпіталізації до лікарень, роботи спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури, приймання змін у дитячих таборах. Також є обмеження для проведення масових заходів — одна людина на 20 м² і не більше 100 осіб.

Читайте також: На Прикарпатті розшукують 15-річного хлопця

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...