Жителі села Бринь приїхали до ОДА вимагати ремонту дороги

Після щоденного перекриття дороги впродовж 7-11 жовтня жителі села Бринь Галицького району приїхали до обласної державної адміністрації, щоб таким чином достукатися до представників влади...

Після щоденного перекриття дороги впродовж 7-11 жовтня жителі села Бринь Галицького району приїхали до обласної державної адміністрації, щоб таким чином достукатися до представників влади відремонтувати шлях.

Майже 40 жителів села зібралися з плакатами перед адмінбудинком.

Жителі прикарпатського села Бринь приїхали до ОДА вимагати ремонту дороги

Іван Гінчак розповідає, що громаді неодноразово обіцяли відремонтувати дорогу до села: “Це вже продовжується кілька років, і люди зневірилися. Дорога – це така інфраструктура, коли ти можеш добратися на роботу чи в якихось потребах, чи до тебе поліція чи пожежна приїде вчасно – це не 20 км дороги, це 2 км залишилися, і ми дуже просимо владу і розуміємо, якщо ми це не випросимо до виборів, то після виборів нас знову забудуть”, пише Суспільне .

Іван Гінчак

Ольга Масляк – також серед тих, хто відстоює ремонт дорожнього покриття в селі, адже по теперішньому, за її словами, “ні пройти, ні проїхати”.

“Багато людей доїжджають до міста Івано-Франківськ, і на роботу – неможливо. Маршрутки спізнюються, поки проїдуть по цій розбитій дорозі. Навіть та ж швидка допомога – ніяк не може”, – каже жінка.

Ольга Масляк

До людей вийшов заступник голови ОДА Василь Івасик. Він вислухав присутніх і розповів, що цьогоріч на ремонт ділянки Залуква-Боднарів було виділено п’ять мільйонів гривень. Щоб полагодити два кілометри до села Бринь, потрібно десять мільйонів, яких поки що в бюджеті немає. До кінця жовтня повинні прийти гроші з Міністерства фінансів і тоді частину з них можна буде спрямувати на цю дорогу.

Василь Івасик

“Ми зараз попросили 123 мільйони. Ми чекаєм цих коштів. Я вам чесно обіцяю всім, якщо надійдуть ці кошти, ми 20 % спрямуємо на експлуатаційне утримання, тобто на ремонт картами, не ямковий, а картами ремонт. Якщо ці кошти надійдуть (вони нам обіцяють), тоді цю діляночку буде відремонтовано з експлуатаційки, тому що з капітального ремонту ми фізично не встигнемо зробити тендерні закупівлі і ремонт”, – каже Василь Івасик.

Жителі прикарпатського села Бринь приїхали до ОДА вимагати ремонту дороги

Нагадаємо, жителі села Бринь Галицького району минулого тижня щодня, починаючи із середи, з 18-ї до 19-ї години перекривали рух у селі Боднарів Калуського району на дорозі державного значення Стрий- Чернівці-Мамалига. Основна вимога – ремонт майже двох кілометрів дороги, що з’єднує Боднарів та Бринь.

Читайте також: На Прикарпатті горів деревообробний цех. ФОТО

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...