В Івано-Франківському обласному перинатальному центрі відкрили нове відділення. ФОТО

Сьогодні, 22 жовтня, на базі КНП “Івано-Франківський обласний перинатальний центр” відбулося відкриття відділення неонатального та постінтенсивного виходжування новонароджених. Це відділення єдине в західному регіоні...

Сьогодні, 22 жовтня, на базі КНП “Івано-Франківський обласний перинатальний центр” відбулося відкриття відділення неонатального та постінтенсивного виходжування новонароджених.

Це відділення єдине в західному регіоні де доглядатимуть за новонародженими, яких перевели з відділення інтенсивної терапії новонароджених при стабілізації їх стану до такого, що не вимагає реанімаційних заходів.

Окрім того, в цьому відділені створені умови спільного перебування матері і дитини. А головний акцент в роботі медичного персоналу буде спрямований на раннє виявлення патологій, що може врятувати та покращити якість життя дитини.

“Потреба розвитку перинатального центру є надзвичайно важливою. Це відділення необхідне, як для роботи лікарів, так і для покращення здоров’я немовлят, які народилися передчасно або з певними вадами”, – запевняє голова облдержадміністрації Віталій Федорів.

Крім того, він наголосив на нагальні потребі – будівництва нового перинатального центру. Для цього потрібно об’єднати зусилля влади всіх рівнів.

За словами генерального директора КНП “ІФ ОПЦ ОР” Юрія Павлушинського на ремонт оновленого відділення витратили більше мільйона гривень. Воно оснащене реанімаційними столиками та інкубаторами, а також в кожну палату проведена киснева точка.

Читайте також: В Івано-Франківську у день виборів працюватиме ЦНАП

Категорії
Місто
Новини
Loading...