На Франківщині посадовців державного підприємства викрито на виготовленні необлікованого спирту. ФОТО

Івано-Франківською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактами незаконного виготовлення етилового  спирту  та  отримання  неправомірної  вигоди  (ч. 2 ст. 204,...

Івано-Франківською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактами незаконного виготовлення етилового  спирту  та  отримання  неправомірної  вигоди  (ч. 2 ст. 204, ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це інформує пресслужба прокуратури Івано-Франківської області.

За даними слідства, службові особи одного з державних спиртзаводів області виготовляли необлікований етиловий спирт, із сировини, яка документально на балансі підприємства не перебувала. У подальшому незаконно виготовлений алкоголь службовці за готівкові кошти реалізовували зацікавленим особам.

Під час проведення санкціонованих обшуків вилучено 23 тонни рідини із запахом спирту, вантажний автомобіль, який використовувався для транспортування сурогату, автоцистерну, трактор з цистерною, а також обладнання для викачування й зберігання спирту. Вартість вилученого алкоголю на «тіньовому» ринку сягає понад 6 млн грн.

На даний час призначено необхідні судові експертизи, проводяться першочергові слідчі дії. Документування протиправної діяльності здійснюється обласною прокуратурою спільно зі слідчими ГУ ДФС в області та оперативниками УСБУ в області.

Читайте також: СБУ викрила в Івано-Франківську потужну ботоферму. ФОТО

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...